Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Silnik plus Ceramizer - opinie o produktach

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

corey16

Post autor: corey16 »

http://www.ceramizer.pl/
animacja na pierwszej stronie, czarowanie producenta
lodoo
Post autor: lodoo »

fajna animacja... ciekawe ile w tym prawdy ;-)
jjmag

Post autor: jjmag »

coś w tym wynalazku jest, też podchodziłem do tego sceptycznie ale pomiary ciśnienia pokazały że jednak działa tym bardziej że robiłem pomiary ciśnienia na sucho i metodą olejową jak przed użyciem tak i po, mi pomogło ale nie znaczy to że musi pomóc każdemu
carmaker

Post autor: carmaker »

Myśle że właściwości preparatów cieżko kwestionować z tego chociaz względu ze np.MoS2 jest używany jako środek smarny nawet w postaci proszku (np.maszyny) można sprawdzićw google a powłoki ceramiczne sa stosowane np.na cylindrach motocykli wyczynowych do crossu...cząsteczki preparatu osadzają sie tylko w miejscach tarcia metal o metal i sa w niego wprasowywane pozostałe krążą wraz z olejem w obiegu smarowania są tak drobne jak molekuły dodatków uszlachetniajacych w kazdym oleju.Nie słyszałem o przypadku zatkania kanałow olejowych.No i nie oszukujmy sie :preparat może usprawnić prace silnika ale nie naprawi zużytych pierścieni tłokowych wybitych panewek itd...napewno wielkim plusem bedzie ochrona części silnika przy odpaleniu na zimno zanim olej dotrze do elmentów silnika to niby krótka chwilka ale pracy prawie na sucho
nero32

Post autor: nero32 »

Witam forumowiczów piszę po długiej przerwie.
Wiec po 2000 km stwierdzam że silniczek zaczął ciszej chodzić spalanie jest minimalnie mniejsze mamy zimę ale duży plus to temperatury -25 na dworku i Renia paliła i pali jak lala.
Na blacie mam 149 tys km i Renia hula. :okok:
Jedyny minus to szukam pomocy w kwesti gażnika tzn wyleciala śruba regulacyjna obrotów silnika i leze jak placek na patelni.
Pozrowionka
Awatar użytkownika
djmonkey

Post autor: djmonkey »

poszukaj śruby z podobnym gwintem i po kłopocie .
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników

Tylko Renault
dw998

Post autor: dw998 »

Powiem to krótko nie zaszkodzi wlać bo ja w swojej Preludzie wlałem w/w ceramizer i muszę przyznać że praca silnika stała się bardziej kulturalna, odpalanie w zimę nawet przy -10 to nie problem oleju nie brała wiec o tej sprawie nic nie powiem a co do zmniejszania zużycia paliwa to przy ojej jeździe nie idzie tego zaobserwować.

Ale że Honda Civik niby przejechała 5oo km bez oleju to ŚCIEMA!! Bo oni nie zlali całego i w silniku była jeszcze resztka.

A jeden gościu przeprowadził doświadczenie po wlaniu caramizera i przejechaniu 15ookm spuścił olej przepłukał silnik benzyną ekstrakcyjną i po przejechaniu kilku kilometrów silnik dawał oznaki zatarcia.

CHOĆ NA PEWNO NIE ZASZKODZI GO WLAĆ ;)
nero32

Post autor: nero32 »

Witam
Zacząłem temat i powiem że jestem zadowolony dużo się dowiedziałem i byłem ciekawy pozytywnych i negatywnych opini.
Zgodzę się że ten preparacik nie naprawi nam silnika ani skrzyni biegów.
Ale wlanie tego specyfiku moim zdaniem nic nie zatyka a odwrotnie raczej poprawia. :lol:
Pozdro dla wszystkich :okok:
ODPOWIEDZ