Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Porozmawiajmy o dobrych obyczajach.

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

rocker

Porozmawiajmy o dobrych obyczajach.

Post autor: rocker »

Cóś ostatnio dużo scysji na forum.
Prowadzą one, oczywiście donikąd.
Myślę, że co niektórzy klubowicze mają zbyt ostre języczki.
(Uwagi czy są konstruktywne czy nie, winny mieć grzecznościową formę)
Jaki jest skutek - wszyscy widzą - wejdzie ktoś, zostaje zjxxxxy i daje sobie spokój z klubem.
Priv nie rozwiąże sprawy.
Proponuję tu, w tym miejscu, porozmawiać w miarę konstruktywnie o różnicach w naszym świato(reno)poglądzie...
Maolat

Post autor: Maolat »

Zgadzam się z tobą, pamiętam czasu gdy na forum z chęcią pisałem o wszystkim i o niczym :) od jakiegoś czasu ( powodem nie jest mój wyjazd ) po prostu nie mam już ochoty! wole czytać i się zamknąć.
Ktoś nowy przyjdzie, napisze coś nie tam gdzie ma i po sekundzie widzimy posta pod tytułem "zje_ba". Powiem wam że nie raz odwiedzałem nowe fora a strasznie ciężko jest sie przestawić i przy tej okazji popełniamy błędy! a sami tego nie chcemy i nie robimy tego specjalnie. ;]
Nie można napisać priv'a ? Witamy kolegę na forum, bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem i przeniesienie tematu do odpowiedniego działu. jeżeli dalej będziesz miał problemu to jestem po to by Ci pomóc! ... eh na samym początku na forum laguny zapytałem o jakaś pierdołę , zostałem potraktowany jak bym nie potrafił odkręcić koła heh, od tamtej pory jakoś szczególnie się nie udzielam, po prostu gościnność mnie zachęciła.:) . Jak by nie było mamy forum otwarte, dla wszystkich, i chyba to jest myślą przewodnia Klubu mieć nowych członków :P. Więcej Piątek, spoty organizacja :) W ogóle co się dzieje z składkami? następna miedzianka za parę miesięcy, ja już powiedziałem w pracy ze bankowo nie ma mnie przynajmniej 2-3 tygodnie w pracy. (Ale to nie na temat sorka:)) Bądźmy gościnni, zachęcajmy ludzi. Działajmy jako Klub :)
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Savoir Vivre powinien obowiazywac, to prawda, musi po prostu.
Tyle ze jak zwykle diabel tkwi w szczegolach. To co dla jednych jest konstruktywna krytyka, dla drugich moze moze byc obrazliwe, wszystko kwestia wrazliwosci - to plynna granica.
Forum jak ojciec - surowy ale kochajacy :)
Zasady obowiazuja nie dlatego, aby jakies byly, ale dlatego aby latwiej sie z forum korzystalo. Niektore zachowania mi sie nie podobaja, ale z dwojga zlego wole miec forum "surowe" niz syf i groch z kapusta jak wiekszosc forow.
Proponuje kompromis :) zastanowmy sie 2 razy a jak nie wystarczy 3 razy co piszemy i bedzie lepiej... a osoby ktore chca bez zastanowienia krytykowac 4 razy :)
wsmpw

Post autor: wsmpw »

tommies pisze:Zasady obowiazuja nie dlatego, aby jakies byly, ale dlatego aby latwiej sie z forum korzystalo. Niektore zachowania mi sie nie podobaja, ale z dwojga zlego wole miec forum "surowe" niz syf i groch z kapusta jak wiekszosc forow.
Proponuje kompromis :) zastanowmy sie 2 razy a jak nie wystarczy 3 razy co piszemy i bedzie lepiej... a osoby ktore chca bez zastanowienia krytykowac 4 razy :)
no dokładnie np jak patrze na forum krc to troche tam bałagan ale to troche przez to że mają tam 3 gen tego clio.
:roll:
lodoo
Post autor: lodoo »

To ja dodam od siebie, że rezygnuję z funkcji moderatora.
Mam dość ciągłego obwiniania mnie, bo mimo iż jasno tego nie napisano, wiem, że znów chodzi o mnie...
Chcę być zwykłym, szarym userem...
Nie chcę być dalej utożsamiany z tym co na forum i w klubie najgorsze...
Odkąd jestem modem tylko przybywa mi "wrogów"... nie chcę tego...
Od dziś nikogo o nic nie upominam, nie sprzątam, nie zajmuję się forum...
Cieszę się, że mogłem przez jakiś czas dbać o forum, robiłem to najlepiej jak potrafiłem...
wsmpw

ja akurat do Ciebie nic nie mam cała zaistniała sytuacja z moim tematem .. wogóle jakoś mnie nie dotkęły Twoje uwagi powiedziałeś to co Ci się nie podobało i tyle,a życie toczy sie dalej .. ;-)
lodoo
Post autor: lodoo »

No widzisz... Ty rozumiesz... Dzięki... Ale niektórzy tego nie ogarniają... :lol: (a wyzywają innych od cwaniaków hehe)
Niesmak pozostaje... tylko takiemu jak wpada raz na rok na forum, żeby zrobić wojnę to zwisa, a ja na tym dużo tracę, bo nie mogę w takiej sytuacji pozostać bierny, i potem kojarzy się mnie z tym "złym"...
wsmpw

ehhh ten internet.... :-/
rocker

Post autor: rocker »

Lodoo, żeby nie było - ja osobiście chwalę sobie Twoje uwagi (przyzwyczaiłem się do formy :mrgreen: ) .Chodzi o traktowanie nowych na forum.
Kuźwa, dzieciaki cieszą się z nowych zabawek, wchodzą na forum miłośników owych i co ? I dupa - wieśtuning, do dupy, co Ty w ogóle kupiłeś, odstaw najlepiej na złom....
Nie można inaczej ??? I masz pretensje, że chłopaki "przelatują "przez forum.
Krytyka tak ! Jeno bardziej stonowana- plisssss.
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

Lodoo-pomysł z rezygnacją jest do DUPY
Ludzie szanują Cię za to jaki jesteś i min dlatego to forum jest tak fajne.
Do ciętych uwag się już przyzwyczaiłem i z niecierpliwością czekam na kolejne ;-)
Może faktycznie czasami wystarczy lekko owinąć taśmą język :mrgreen:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Lodoo, tak jak pisałem na Kąciku moderatorskim, także i tutaj powtórzę:

Jeśli Lodoo nie zmieni zdania nt. rezygnacji to możecie przyjąć także moją rezygnację.

Generalnie również mam od jakiegoś czasu dość upominania userów o stosowaniu regulaminu, moderowania, robienia porządków bo zawsze są jakieś pretensje.
rocker pisze:Kuźwa, dzieciaki cieszą się z nowych zabawek, wchodzą na forum miłośników owych i co ? I dupa - wieśtuning, do dupy, co Ty w ogóle kupiłeś, odstaw najlepiej na złom....
To jak rozumiem tyczy mnie.
Bardzo mnie to ciekawi, bo o autach spoza klubu, znalezionych gdzieś w sieci, na allegro itp. piszecie że są do d.., tragiczne, chujowe, etc... ale jak jedno z nich (zresztą wcześniej krytykowane w temacie wieś tuningu) trafia na forum, to nagle jest fajne, śliczne, piękne...
corey16

Post autor: corey16 »

nie no panowie co wy odpie.rdala.cie, wasze odejście może tylko zmienić na gorsze te forum, jakby każdy dbał o nie, upominał nowych (nie opierdalał), jakbyśmy sami siebie pilnowali to żaden z Modów nie był by tym złym, ja osobiście cenie opinie Lodoo choć przyznaje ze ma cięty język, ale do tego już się chyba każdy przyzwyczaił.

Lodoo nie wydaje mi się żeby coś zmieniło jak zostaniesz szarakiem,zmienisz status nie siebie.....
unikorn

Post autor: unikorn »

Mhm... Proponuje odpocząć chwile. Jesień jest przydupiająca dla nas wszystkich, zwłaszcza jak problemów więcej niż przyjemnych chwil. I proszę nie zachowujcie się jak dzieci. Lodoo sie obraził bo ktoś powiedział co o nim myśli a Kabar za kolegą mimo że dobrze wiecie o brakach w regulaminie. To co najczęściej musicie "poprawiać" nie jest nawet w nim określone. Weźcie się w garść i nie rozpaczać mi tu... w końcu w tym gronie to ja kible sprzedaje........
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Lodoo, ja tez prosze - nie rezygnuj!
Uwazam, ze obowiazki moderatora pelnisz bardzo dobrze, do szorstkich uwag przywyklismy i z pewnoscia jestes potrzebny wlasnie taki a nie inny na tym forum - jestes czescia klimatu tego forum.
Dotyczy to takze innych zarowno userow jak i moderatorow - odrobinke wiecej zastanowienia przed napisaniem postu i bedzie ok.
Balos

Post autor: Balos »

No panowie dajcie na luz ;-) Lodoo i Kabar akurat jesteście studnią wiedzy w temacie R5, tak więc lepiej zostancie przy swoich funkcjach, pozdro :-)
Zablokowany