Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Padl twardy w lapie - alternatywa?
Moderator: Moderatorzy
Padl twardy w lapie - alternatywa?
Witam.
Mam taki oto problem.
Wczoraj tak z niczego wyskoczyl mi blad krytyczny i nastapila zwiecha. Musialem zresetowac ale po tym nie bootuje mi z tawardego tylko szuka LANu co konczy sie komunikatem blad PXE-e61 i wola o sprw kabli a nastepnie informuje ze system nie zostal odnaleziony.
W biosie chcialem zrobic test twardego ale pisze mi ze nie mam takiego urzadzenia, znaczy nie widzi go.
Pytanie teraz jak mam sie dostac do dysku i go naprawic lub chociaz odzyskac dane.
Programow ktorymi moglbym go potraktowac jest sporo w sieci, moze ktos juz jakis sprw poleci.
pzdr
Mam taki oto problem.
Wczoraj tak z niczego wyskoczyl mi blad krytyczny i nastapila zwiecha. Musialem zresetowac ale po tym nie bootuje mi z tawardego tylko szuka LANu co konczy sie komunikatem blad PXE-e61 i wola o sprw kabli a nastepnie informuje ze system nie zostal odnaleziony.
W biosie chcialem zrobic test twardego ale pisze mi ze nie mam takiego urzadzenia, znaczy nie widzi go.
Pytanie teraz jak mam sie dostac do dysku i go naprawic lub chociaz odzyskac dane.
Programow ktorymi moglbym go potraktowac jest sporo w sieci, moze ktos juz jakis sprw poleci.
pzdr
Ostatnio zmieniony 19 października 2009, 09:39 przez pomarancz, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciek od iwony
Mi też niedawno padł dysk w służbowym lapku i już trauma bo moja 10-letnia praca miała iść do ...
Kolega zrobił coś takiego:
1.wyciągnął dysk
2.podczepił go do swojego kompa(dalej nie widział go)
3.Przeleciał programem(Recovery Image- chyba)
Jak go wykrył to skopiował na szybkości zawartość
Jednak nie zawsze to się udaje-tak twierdził
Kolega zrobił coś takiego:
1.wyciągnął dysk
2.podczepił go do swojego kompa(dalej nie widział go)
3.Przeleciał programem(Recovery Image- chyba)
Jak go wykrył to skopiował na szybkości zawartość
Jednak nie zawsze to się udaje-tak twierdził
Wy to ale czarno widzicie.
Mam lapa tego 6 lat, po ciemku go moge rozkrecac
Istnieja dwie mozliwosci z tego co przykminilem.
Program do regeneracji bootowany z flasha albo cd lub podpiecie do stacjonarnego i potraktowanie rowniez takim programem no i skopiowanie danych bo wlasciwie to tylko one sa dla mnie wazne a lapek jak nie bedzie chcial dalej ciagnac na zylety poleci
Mam lapa tego 6 lat, po ciemku go moge rozkrecac

Istnieja dwie mozliwosci z tego co przykminilem.
Program do regeneracji bootowany z flasha albo cd lub podpiecie do stacjonarnego i potraktowanie rowniez takim programem no i skopiowanie danych bo wlasciwie to tylko one sa dla mnie wazne a lapek jak nie bedzie chcial dalej ciagnac na zylety poleci

sprobuj odtworzyc jedna z plyt nagranych 3 lata temu terazvino1986 pisze:dlatego ja wlasnie nie trzymam waznych dokumentow na dysku twardym... lepiej dac 70gr za plyte i co jakis czas wypalic wazne rzeczy niz pozniej miec tego typu problemy... w kompie stacjonarnym padly juz mi 3 dyski i mialem nauczke... a w laptopie jeszcze mi sie nie zdarzylo...

- maciek od iwony
hmmm zaden problem... jak sie dba o plyte i wklada sie ja do opakowania to ona sie minimalnie porysuje... ale dzialac bedzie... bo slucham ciagle plyt w samochodzie co je iles tam lat wstecz wypalil mi kumpel... a wtedy to wypalarka byla rarytasem i chyba miala max predkosc nagrywania x4... no a o orginalach tloczonych to juz nawet nie wspomne... wiec nie ma na to regoly... wiadomo ch... plyta to i problemy z nia...graczu pisze:sprobuj odtworzyc jedna z plyt nagranych 3 lata temu terazplyty tez nie sa super srodkiem na backup
a elektronika jest inna niż w 20GB?
jeśli jest taka sama to łap:
http://allegro.pl/item787946626_fujitsu ... fv_gw.html
jeśli jest taka sama to łap:
http://allegro.pl/item787946626_fujitsu ... fv_gw.html