Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

MIEJSCE WYŁADOWAŃ EMOCJONALNYCH

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

lodoo
Post autor: lodoo »

sąsiad-kutas :) W PL 99% to tacy ;-) hehehe
Sweeper

Post autor: Sweeper »

kurwa no i czekam na policję
kurwa jebana mać!
co za zjebany skurwysyn!
unikorn

Post autor: unikorn »

paradox

Kiedyś zagapiłem się i urwałem w becie lusterko. Skruszony wysiadłem i wetknąłem karteczkę za wycieraczkę z numerem tel i napisem "LUSTERKO" nikt się nie odezwał.

tutaj k.u.t.a.s namierzony i się c.h.u.j wypiera
corey16

Post autor: corey16 »

Podaj adres, zbierze się ekipa, przyjedzie i załatwi się to inaczej

ale maski już nie naprawi
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

Sweeper pisze:[cenzura] no i czekam na policję
[cenzura] [cenzura] mać!
co za [cenzura] [cenzura]!
Nie chcę Cię martwić ,ale bez sądu to chyba się nie obędzie
Sweeper

to już wiem
zastanawiam się czy to ma sens - koszty sądowe a uszkodzenia samochodu
czekam na kalkukację z ASO
vino1986

Post autor: vino1986 »

no to niestety dluga droga przed Toba... bedziesz musial pare miechow czekac na to odszkodowanie :-/
lodoo

ja Ci powiem sweeper, że masz przesrane...
jak baba stuknęła megankę i uciekła minęło już rok i 3 miesiące... sprawa w toku... a szkody nie można naprawić do czasu zakończenia sprawy... Na szczęście jest tylko lekkie wgniecenie i można jeździć bez problemu...
Dodam, że spisałem numer, znaleźli babę, poszła na policję i się przyznała!!!!! Ale niestety zgłosiła się po upływie 2 tygodni od zdarzenia i nie można załatwić tego mandatem i protokołem do ubezpieczyciela, a jedynie przez sąd! No i tak się już ciągnie sprawa...
Wyjście jest takie, że robisz to z AC i zabierają ci zniżkę, ale jeśli w danym roku ubezpieczeniowym będzie wyrok sądu to przywracają zniżkę taką jaką miałeś i rozliczają się z babą sami.
wsmpw

Post autor: wsmpw »

Lodoo pisze:Wyjście jest takie, że robisz to z AC i zabierają ci zniżkę, ale jeśli w danym roku ubezpieczeniowym będzie wyrok sądu to przywracają zniżkę taką jaką miałeś i rozliczają się z babą sami.
to nie możliwe musiało by sie to stać w styczniu... teraz to za mało czasu i tak sie nie wyrobią z wyrokiem
lodoo

ja o tym wiem, dlatego czekaliśmy z ojcem do podpisania papierów AC, co miało miejsce parę dni temu i będziemy robić z AC ;-) mówię "my" bo to już moje auto w sumie ;-) ale o tym jak założę temat ;-)
Sweeper

właśnie nie wiem czy będę zakładał sprawę - koszy sądowe, ewentualne powoływanie biegłych - to wszystko przewyższa koszty naprawy samochodu
do tego dochodzi problem nieumyślnego uszkodzenia samochodu
a kurwa...
unikorn

Post autor: unikorn »

ni znam się, ale czy kosztów nie pokrywa winny/przegrany?
lodoo

oczywiście, że tak... dla Ciebie sweeper to tylko czas stracony, ale złotówki nie zapłacisz...
jjmag

Post autor: jjmag »

ale żeby założyć sprawę musi najpierw za to zapłacić czyli tak jak mówił koszta +biegły lub rzeczoznawca i papuga bo bez tego będzie ciężko tym bardziej że policja nie była wezwana odrazu po zdarzeniu
lodoo

poszkodowany nie zakłada sprawy, chyba, że to ma być sprawa cywilna...
u mnie to był sąd groszki i sprawa kierowana przez policję...
myślę, że tu też tak będzie... sprawa zgłoszona na policję i czekają 2 tyg. od zdarzenia i jeśli się nie zgłosi sprawca w tym czasie to sąd grodzki... tylko nie wiem, czy takie zdarzenie się kwalifikuje, ale jak by nie patrzyć to uszkodzenie auta... nie wiem jak to jest...
jak trzeba sprawę cywilną zakładać to na pewno bym sobie darował...
a sąsiadowi nasrał na wycieraczkę... i uprzykrzałbym życie na każdym kroku... można takiemu zamurować pół drzwi w nocy albo jak ma auto to doniczką potraktować podobnie... :mrgreen:
ODPOWIEDZ