Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Problem z uruchomieniem przy rozgrzanym silniku

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

MarianChojnacki

Problem z uruchomieniem przy rozgrzanym silniku

Post autor: MarianChojnacki »

Problem z uruchomieniem przy ciepłym silniku.
Pierwsze uruchomienie przy zimnym bez problemu.
Po kilku min. pracy po wyłączeniu , nowe uruchomienie nie możliwe , dopiro po wychłodzeniu silnika. Na tzw. popchnięcie zapala.
Marian
Ostatnio zmieniony 3 września 2009, 08:35 przez MarianChojnacki, łącznie zmieniany 1 raz.
rocker

Post autor: rocker »

Łojojoj bedzie dym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
unikorn

Post autor: unikorn »

rocker pisze:Łojojoj bedzie dym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ciekawe czy im się będzie chciało tłumaczyć, zamkną czy po prostu zignorują :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
corey16

Post autor: corey16 »

raczej Lodoo zjebke da i zamknie
vino1986

Post autor: vino1986 »

napewno... pozyjemy zobaczymy... ale peznie Lodoo doda od siebie jeszcze jakiegos poscika :-P
Oskar i Kasia

Post autor: Oskar i Kasia »

Przepraszam bardzo wszystkich użytkowników, ale nazwa tego działu to

DZIAŁ TECHNICZNY. Moze mylnie mi sie wydaje ale ten dział jest od problemów i rad więc może ktoś wyjasni koledze co to jest za problem i jak go rozwiązać bo ja nie mam pomysłów.

Witamy Serdecznie Poznaniaka ;p
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Dzial techniczny jest od problemow i rad, ale ...
Forum to nie darmowe porady gdzie wpadamy w buciorach zabieramy co potrzeba i papa. Forum ma sluzyc uzytkownikom R5 w ich pasji i utrzymywaniu autek w nalezytym stanie jak najdluzej sie da.

Nalezy najpierw sie przywitac w odpowiednim dziale, wypadalo by przedstawic swoje auto, koniecznie poszukac czy ktos juz nie mial podobnych problemow i jesli nie znajdziemy odpowiedzi na nasz problem to albo kontynlujemy podobny watek ktory nie wyczerpal tematu albo w ostatecznosci zakladamy nowy temat.
Opisujac problem nalezy podac dokladne dane naszego pojazdu. W danym przypadku kolega ma 1.4 ale nie wiemy czy na wtrysku czy gaznik a jesli gaznik to jaki, a moze to turbo, co juz probowal robic aby naprawic ten stan rzeczy.
A tak na marginesie w przypadku tego problemu jesli kable i swiece ok, zaczal bym od sprawdzenia czujnika polozenia walu.
jjmag

Post autor: jjmag »

Oskar ja osobiście przy tobie dostanę jobla,jak nie wiesz o co chodzi. Pierwsza sprawa użyj czegoś takiego jak szukajka, druga sprawa jak nie umiesz sie nią posługiwać to wejdź w dział techniczny, krok następny to: silniki benzynowe, a na końcu zacznij przeglądać tematy bo tyle razy było już to poruszane że głowa mała, a ja ci już powtarzałem myśl to nie boli. A dla kolegi który założył ten temat powiem krótko wymień rozrusznik albo go napraw :evil:
Oskar i Kasia

Post autor: Oskar i Kasia »

Kolega tak jak ja jest nowy i nie koniecznie musi wszystkiego wiedziec.

Moze starsi koledzy postawili by sie czasem w sytuacji nowych ? My nie wszystko musi wiedziec rozumiec. Wkraczamy na nowy grunt i chcemy sie podzieli z wami naszymi rady i problemami. fakt nie przedstawil sie, wystaczy tylko napisac by to zrobil.

Powracajac do tematu sprawdzil bym kable i kopulke z palcem jesli to jest w porzadku moze to byc rozrusznik.

Ps. JJmag myslenie w twoim przypadku jednak boli. trzeba cie sprowokowac zebys dal jakas rosadna rade.
jjmag

Post autor: jjmag »

po pierwsze to nie była rozsądna rada tylko jestem tego bankowo pewny po drugie jeżeli rejestrujesz się na forum to pierwsze co jest twoim obowiazkiem to zapoznac się z regulaminem a w nim jest wyraźnie napisane że szukamy starego tematu i podpinamy sie pod niego a nie walimy od razu nowy bo tak najprościej, a po drugie to widzę że do mechaniki nie masz najmniejszego pojęcia bo jeżeli te objawy występowały by na zimnym silniku to może sprawdzać palec i kopułkę oraz przewody, a ten temat był tyle razy poruszany na tym forum że do tego już każdemu brakuje słów
MarianChojnacki

Problem z uruchomieniem przy ciepłym silniku

Post autor: MarianChojnacki »

Dzień dobry wszystkim !

Jestem Marian ,
mam Renult 5 TR; 1,4 ;1990r, gażnik,zapłon elektroniczny
Rozrusznik sprawny,kopułka rozdzielacza sprawna -nowa, przewody dobre , świece nowe.
Przy zimnym bardzo dobrze zapala i dobrze pracuje.
Niemożliwość uruchomienia rozrusznikiem ( rozrusznik pracuje ) po wyłączeniu silnika
i próbie powtórnego uruchomienia. Tylko na popchnięcie.Iskra przy zimnym silniku jest.
Czujnik położenia oczyściłem.
Mam też dodatkowy problem bo szybkościomierz nie wskazuje prędkości.

Pozdrawiam Wszystkich
i z góry dziękuję za podpowiedzi naprawy
Marian
Awatar użytkownika
76stitch

Post autor: 76stitch »

tommies pisze: Nalezy najpierw sie przywitac w odpowiednim dziale, wypadalo by przedstawic swoje auto

kolega nie czyta postów :evil:

jeszcze raz powtórzę witamy się i opisujemy swoje auto w odpowiednim dziale
lodoo
Post autor: lodoo »

Nie chce mi się wyjaśniać po raz kolejny.... zamykam i daje warna... Wyjaśniałem ostatnio zbyt wiele razy bez konsekwencji i świeżaki burdel robią straszny nie czytając regulaminu, nie szukając... wpada pisze co chce i jak się dowie to znika... dość... I nawet nie chce się postów dokładnie przeczytać w jedynym temacie w którym się udizela... nie mówiąc o przejrzeniu forum co gdzie jak...

Oskar - nie wiesz o co chodzi, to się nie wypowiadaj...
Zablokowany