Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Numer nadwozia - gdzie go szukać?

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

rafantek

Numer nadwozia - gdzie go szukać?

Post autor: rafantek »

Witam, mam problem z odnalezieniem numeru nadwozia... Przypuszczam ze to co mam w dowodzie nie za bardzo zgadza sie z tym co stoi na ulicy. Numer nadwozia mam w dowodzie taki VF1139500B0003564 auto zas wyglada tak jak na fotce. Pytanie gdzie powinny byc numery w modelu z którego pochodza, i gdzie szukac ich ew w aucie ktore mam. Na kielichu jest tylko tabliczka, pod nogami pasazera jest okienko ale pod nim rdza... czy w bagazniku gdzies były?

http://img269.imageshack.us/i/33332815.jpg/
http://img214.imageshack.us/i/34543843.jpg/
http://img199.imageshack.us/i/64079664.jpg/
unikorn

Post autor: unikorn »

Jak bym był modem to byś warna dostał. Bo oklepany temat na forum.
Ale modem na szczęście nie jestem, to Ci podpowiem. Numery są na lewym kielichu, pod maską. Ci co mają Dialogysa może będą chętni by podać Ci od jakiego auta masz VIN.
Pozdro.

JEŚLI JUŻ, TO NA PRAWYM - PO STRONIE PASAŻERA!!
Lodoo
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2009, 09:00 przez unikorn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Masz klasycznego przeszczepa. Czyli auto które ma przebite/przełożone dokumenty od innego. Wg rocznika i numeru VIN powinieneś mieć poprzednią wersję Renault 5 (tzw. babcia). Radzę unikać kontroli drogowych i rozgarniętych diagnostów.
rafantek

Post autor: rafantek »

moze i oklepany, ale po przegarnieciu wyszukiwarka pare razy, niczego ciekawego nie pokazało, reczne szukanie to raczej trudna sprawa, to raz,

dwa, dorzucilem tez prozbe o zidentyfikowanie modelu/rocznika, gdyz sam nie potrafie. Wg papierow rok produkcji to 1980, a ja nie wiem czy to mozliwe.

PS lewy to lewy, czy lewy stojac przed samochodem. Na prawym mam tabliczke znamionowa.
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Jak pisałem powyżej, może nie zrozumiałeś treści:

1980 - nie jest to możliwe. W tym roku nie produkowali tego modelu.

Numerów pewnie nie masz, bo oryginalne zeszlifowali/zamalowali a nowych (lewych) nie nabili.

Zamykam!
Zablokowany