Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
witam.
Mam renatke po przerobce z 1.1 na 1.4 i w zwiazku z tym problem ze zidentyfikowaniem gaznika. A oto on:
Wlasnie go rozkrecilem i wygotowalem a to jesli sie nie myle pompka przyspieszacza:
Bardzo bym prosil o wrzucenie namiarow gdzie moge kupic w necie ta gumowa czesc ktora jest w srodku i jakies manuale lub cokolwiek dotyczacego tego gaznika.
Z gory dzieki.
Dzieki. No to mi pomogles. Faktycznie jest napisane ze to Solex ale nie moge sobie poradzic z rozpoznaniem jaki to model. Sa tam jakies numery ale nie wiem ktore i jak je odczytywac.
Dzieki Unikorn. Co prawda nie znalazlem swojego gaznika (moze zle szukalem) ale z kilku zestawow naprawwczych dalo by sie dopasowac ta pompke. Tylko ze to juz lepiej chyba kupic gaznik po regeneracji.
Tymczasem bylem na szrocie i dopasowalem ten element od Opla Ascony. Ciekawe czy "zapali".
Z poczatku sie balem bo nie jestem mechanikiem samochodowym ale w koncu po dwoch dniach czytania forum wymontowalem gaznik, rozkrecilem, wygotowalem zlikwidowalem niesczelnosci i teraz mam wreszcie sprawne auto bez problemow z rozruchem. zostala tylko regulacja na anlizatorze CO. Szczegolnie pragne podziekowac uniukornowi za pomoc i tym samym mozna zamknac temat.
Nie wiem czy jeszcze aktualne ale gaźnik to jest SOLEX 32 BIS i z tego co wiem powinno byc napisane na takim malym kawalku aluminum przypietym do jednej ze srob. zestaw naprawczy znalazlem za 60 zl a ustanawienie CO to wyglada tak. Odpalasz autko i skrecasz mu srubke tam gdzie jest linka gazu jak przestanie buczec to jest ok jak cos to pytania na PW
Oskar i Kasia pisze:Nie wiem czy jeszcze aktualne ale gaźnik to jest SOLEX 32 BIS i z tego co wiem powinno byc napisane na takim malym kawalku aluminum przypietym do jednej ze srob. zestaw naprawczy znalazlem za 60 zl a ustanawienie CO to wyglada tak. Odpalasz autko i skrecasz mu srubke tam gdzie jest linka gazu jak przestanie buczec to jest ok jak cos to pytania na PW
a co to za bzdety odkiedy to się CO ustawia w taki sposób