Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Witajcie mam pytanie..
Moderator: Moderatorzy
Witajcie mam pytanie..
mam problem z moja 5-teczka nie chce mi zapalić.. rozrusznik kręci dobrze ale nie wskakuje na obroty..najdziwniejsze jest to ze jak po paru godzinach znowu spróbuje to jest ok pali za 1 razem troche puzniej postoi i znowu jest lipa..aku jest nowy regulator napiecia tez...czy to moze byc kwestia brudnego filtra powietrza?? 

??
jeszcze przy próbie rozruchu jak rozrusznik kręci słychać takie cykanie jak juz przestane to słychać chwile takie buczenie chyba silniczek krokowy i pedal gazu odskakuje pare razy..ale paranoja bo mysle ze jakby cos bylo naprawde walniete to wogóle by nie palil a on odpala srednio co dwa dni jak juz odpale smigam caly dzien bez problemow jak zostawie na noc to juz h...
Spore szanse ze to kwestia silniczka krokowego. Poszukaj na forum Renault 19 - jest tam opis rozebrania i czyszczenia. Moze to tez byc kwestia wtrysku.
Pykanie i terkotanie silniczka po wylaczeniu zaplonu wlacznie z odczuwaniem na pedale gazu to prawidlowy objaw -ten typ tak ma
Filtr powietrza musialby byc nieprawdopodobnie brudny aby to bylo przyczyna.
Jesli juz to raczej filtr paliwa lub pompka.
Pykanie i terkotanie silniczka po wylaczeniu zaplonu wlacznie z odczuwaniem na pedale gazu to prawidlowy objaw -ten typ tak ma

Filtr powietrza musialby byc nieprawdopodobnie brudny aby to bylo przyczyna.
Jesli juz to raczej filtr paliwa lub pompka.