Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
planowanie głowicy, rozwiercanie kanałów, zmiana wałka itp.?
Moderator: Moderatorzy
planowanie głowicy, rozwiercanie kanałów, zmiana wałka itp.?
W swojej R5 osiadam silnik 1.7 MPi i chcałbym troche go wzmocnić co mi doradzicie , jakie zabiegi najlepiej zrobić i ile wzrośnie moc po poszczegulnym zabiegu??Czekam na propozycje.
zmienić na 1.8 16v, wyjdzie taniej. Nie wiem czy są jakieś sportowe wałki do 1.7 MPI, do 1.8 16v jest duży wybór, nawet kit turbo jeśli się ma za dużo kasy.
Jeśli chcesz od czegoś zacząć to od remontu - wymiana uszczelniaczy, cylindrów, żeby przywrócić seryjną moc. potem obróbka głowicy, polerka kanałów, ale czy to ma sens?
Aha - jak już silnik będzie cykał idealnie to dolot i wydech. Do 1.8 16v masz sportowe kolektory, do 1.7 MPI - nie wiem.
Jeśli chcesz od czegoś zacząć to od remontu - wymiana uszczelniaczy, cylindrów, żeby przywrócić seryjną moc. potem obróbka głowicy, polerka kanałów, ale czy to ma sens?
Aha - jak już silnik będzie cykał idealnie to dolot i wydech. Do 1.8 16v masz sportowe kolektory, do 1.7 MPI - nie wiem.
ten silnik kupiłem jakieś pół rokutemu i nie wiem czy ten silnik nie przechodził już takiego remontu bo bardzo dobrze pracuje i ma świetne osiągi jak na taki silnik 0-100 km/h rozpędza się w 8s a na 400m ma czas ponirzej 16,5s . Ja chce tylko troche zwiększyć moc bo i tak już nie jeden się zdziwił że taki samochud tak przyspiesza
w takim razie nie generuj niepotrzebnie kosztów. zrób porządny dolot i wydechSkiera pisze:ten silnik kupiłem jakieś pół rokutemu i nie wiem czy ten silnik nie przechodził już takiego remontu bo bardzo dobrze pracuje i ma świetne osiągi jak na taki silnik 0-100 km/h rozpędza się w 8s a na 400m ma czas ponirzej 16,5s . Ja chce tylko troche zwiększyć moc bo i tak już nie jeden się zdziwił że taki samochud tak przyspiesza
- maciek od iwony
musze przejechać się wkońcu na jakiś zlot bo jeszcze nie byłem ale teraz mam pare żeczy do zrobienia przy moim autku
np : to nieszczęsne zabezpieczenie w skrzyni już trzeci raz mnie zawiodło
oraz chamulce z tyłu - pękł przewód chamulcowy
.
Mam pytanie czy ktoś z forum nie ma w swoim aucie silnika z volvo 1.7 turbo ? Bo za jakiś czas będe się przymieżał żeby taki silnik wstawić do mojej r5 i zbieam wiadomości co i jak.

Mam pytanie czy ktoś z forum nie ma w swoim aucie silnika z volvo 1.7 turbo ? Bo za jakiś czas będe się przymieżał żeby taki silnik wstawić do mojej r5 i zbieam wiadomości co i jak.