Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Zmiana hamulcy

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Sławcio R5

Zmiana hamulcy

Post autor: Sławcio R5 »

Mam pytanie czy dużo zabawy jest z przełożeniem piasty koła przedniego z peugeot-a do renówki :?:
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 20:52 przez Sławcio R5, łącznie zmieniany 4 razy.
SidVic

Post autor: SidVic »

hehe lepiej w słownik zainwestuj :mrgreen:
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

a co ma ci dac przekladka samej piasty poza tym ze zamiast 4x100 bedizesz mial 4x108 rozstaw srub kola
Sławcio R5

mam zamiar zrobić swapa na 1.7 i chciałem założyć jakieś mocne hamulce
a mam okazje tanio kupic cały komplet hamulców od 406 1.9tdi
i tylko pozostaje problem czy będzie dużo kombinacji przy zmianie...
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 18:41 przez Sławcio R5, łącznie zmieniany 2 razy.
unikorn

Post autor: unikorn »

Kurwa.... nie ma kurwa tanio!!!! Hamulce nie mają być tanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RENAULT 5 TO NIE WOREK NA ZIEMNIAKI DO ŁATANIA BYLE CZYM!!!
Przepraszam za przekleństwa i dziękuję za cenzora
Awatar użytkownika
krysiun

Post autor: krysiun »

jeśli chodzi o hamulce to proponuje na początek wentylowane z GTT/GTE i niektóre GTX-y o numerze nadwozia C40K i C40G czyli 1.7 na gaźniku solex 28/34 Z10 89 konne OOOi tak
R5 1.4 - GTT

GG: 645045
Sławcio R5

ale hamulce 100% pewne znajomy sprowadził z angli peugeot-a 406 1.9tdi jezdziłem nim i heble są sprawne na 100%
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 18:31 przez Sławcio R5, łącznie zmieniany 1 raz.
Sławcio R5

zobacze jeszcze narzaie musze jechać po silnik to znaczy całe reno newade i ją uruchomić bo od pół roku stoi nie ruszana
Awatar użytkownika
krysiun

Post autor: krysiun »

pompa i serwo a raczej pompa z beugota mozesz zamontować - tommies montował i zaciski z 1.8 16v z renuara 19-tego lub clio williams lub 16v
R5 1.4 - GTT

GG: 645045
Sławcio R5

oki będe kombinował przy zmianie silnika :mrgreen:
lodoo
Post autor: lodoo »

daj sobie spokój...
pasujący zestaw z renaulta 259mm poskładasz za 3-4 stówki na nowych tarczach i klockach...

z puga może pasuje a może nie - nikt jeszcze nie robił, więc Ci nikt nie powie...
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

i co zalozysz z przodu kola od 406 a z tylu od renault ??

jeszcze raz powtorze inny rozstaw zsrub mocujacych dla felg

oraz inne mocowanie amorkow w p406 niz w renault

jak ma byca tanio szukaj tarcze klocki wentylowane 239 z r19 clio megane
wsmpw

Post autor: wsmpw »

HAMULCE
SidVic

Post autor: SidVic »

Jak to mawia Kinga - "Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem." :mrgreen:
Sławcio R5

Ale pisząc:
Sławcio R5 pisze:oki będe kombinował przy zmianie silnika
miałem na myśli montaż hamulcy od jakiejś renówki :!:
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 18:38 przez Sławcio R5, łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany