Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
ja ostatnio mazdą 100 i 4p. za przekroczenie prędkości krzyczał 200 ale zaczołem sie tłumaczyć że nie zdążyłem jeszcze wbić 4 a on się roześmiał i zszedł na 100, 78 km/h w terenie zabudowanym
Corey16 pisze:chyba ze masz dużo pieniędzy na dobrego adwokata i specjalistę który potwierdzi że policjant się myli... ale czy to się opłaca
i lataj po sądach jak głupi i się dochodź, stracisz tyle czasu że byś zarobił 5 razy na ten mandat (poza tym czy kiedyś wstawili wam mandat jak jechaliście zgodnie z przepisami? )
tak pamiętam jak dziś jak chciał się przyczepić a nie miał czego to wystawił mandat za brak zapasowych żarówek i bezpieczników jak zażądałem żeby pokazał mi wpis w kodeksie o ruchu drogowym że muszę mieć to na wyposażeniu to się zaśmiał i powiedział że kodeks to on ma w małym palcu i nie musi przy sobie go wozić, spotkałem się już z przypadkiem że dostał gość mandat zresztą od tego samego pieska ża brak zapasowego płynu do spryskiwaczy bo żarówki miał i co wy na to
jjmag pisze:tak pamiętam jak dziś jak chciał się przyczepić a nie miał czego to wystawił mandat za brak zapasowych żarówek i bezpieczników jak zażądałem żeby pokazał mi wpis w kodeksie o ruchu drogowym że muszę mieć to na wyposażeniu to się zaśmiał i powiedział że kodeks to on ma w małym palcu i nie musi przy sobie go wozić, spotkałem się już z przypadkiem że dostał gość mandat zresztą od tego samego pieska ża brak zapasowego płynu do spryskiwaczy bo żarówki miał i co wy na to
każdy jeden sąd grodzki przy odmówieniu mandatu bierze stronę policji i z takiego mandatu stu złotowego po doliczeniu kosztów sądowych robi się dwieście chyba że zajdziesz do sądu z papugą czego koszt wyniesie 500 to wtedy wygrasz inaczej jesteś z góry przegrany
Nie ma opcji, żeby sąd uznał mandat bez podstawy prawnej.
Jeśli pokazałbym w sądzie mandat za brak zapasu płynu do spryskiwaczy to by tam ze śmiechu chyba poumierali!
No bez przesady...
Za prędkość, parkowanie i takie tam to oczywiście, że nie ma po co iść...
Zacznijmy od tego że musiał umieścić jakiś paragraf na mandacie, jeśli tego nie zrobił to bym nie zapłacił tego i żaden sąd nic ci nie zrobi.
Druga sprawa jak umieścił tam paragraf, to czego on dotyczył?
Jak by mi cos takiego powiedzial to bylo by krótko i na temat Pisz pan wniosek do sądu, potem zadzwonił bym na komisariat zapytać sie dlaczego ich policjant wystawia takie durne mandaty.
W takim przypadku to koles kręci bat sam na siebie bo znajdzie sie taki co mu zycie umili i odechce mu sie głupich zabaw. A swoja droga ciekawe co napisal za paragraf
dobra a moze ktos z was slyszal o fotoradarze widmo za Naglowicami w kierunku Zawiercia bo mi zrobil zdjecia i przyszlo do domu zawiadomienie o przekroczeniu predkosci... no i nie wiem jak sie odwolac... a dodam ze ten radar zawsze w innym miejscu i nie jest przy drodze tylko na podworku u rodziny jakiegos radnego, wujta czy tam soltysa...