Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Silnik piszczy na zimnym ( nie pompa wody ani alter)

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
krysiun

Silnik piszczy na zimnym ( nie pompa wody ani alter)

Post autor: krysiun »

WIęc tak zasugerowany iż pompa wody piszczy zmieniłem pompę na nówcię i cooo -- szok to samo

Więc myśle moze alternator

więc zdjołem pasek i odpaliłem ssanko 2,5 tyś i piiiiisk noo to mówię sobie jest extra

Jak sie rozgrzeje ustaje chociaż czasami i na ciepłym mu się zdarza pisknąć
Im wyższe obroty tym bardziej piszczy przy tyś obr na zimnym też a na ciepłym już nie

stwierdziłem iż moze to rozdzielacz zapłonu - czy moze ośka rozdzielacza piszczeć ?????

rozmawiałem z Artibrt-em i też jest zdziwiony

Moze jakaś myśl ????/
R5 1.4 - GTT

GG: 645045
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Nie możesz osłuchać skąd piszczy?
rocker

Re: Silnik piszczy na zimnym ( nie pompa wody ani alter)

Post autor: rocker »

Krysiun pisze:WIęc tak zasugerowany iż pompa wody piszczy zmieniłem pompę na nówcię i cooo -- szok to samo

Więc myśle moze alternator

więc zdjołem pasek i odpaliłem ssanko 2,5 tyś i piiiiisk noo to mówię sobie jest extra

Jak sie rozgrzeje ustaje chociaż czasami i na ciepłym mu się zdarza pisknąć
Im wyższe obroty tym bardziej piszczy przy tyś obr na zimnym też a na ciepłym już nie

stwierdziłem iż moze to rozdzielacz zapłonu - czy moze ośka rozdzielacza piszczeć ?????

rozmawiałem z Artibrt-em i też jest zdziwiony

Moze jakaś myśl ????/
Aparat zapłonowy MOŻE piszczeć...miałem tak...później się skończył :-(
Awatar użytkownika
krysiun

ROCKER - co radzisz ???
R5 1.4 - GTT

rocker

Post autor: rocker »

Jak napisałem na priv., sprawdź kopułkę...hmmm - wd40 raz- i wszystko będzie jasne :mrgreen:
Jedno psiknięcie (jeśli jest sprawny) nie zaszkodzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ronin317

Post autor: Ronin317 »

WD40 raczej nie - skoluj sobie HHS2000 z Wurtha albo cos podobnego i jeszcze na sam poczatek dalbym odrdzewiacz (tu na piedestale Forch)
rocker pisze:Aparat zapłonowy MOŻE piszczeć...miałem tak...później się skończył :-(
W GTT nie ma aparatu zaplonowego - jest modul elektroniczny z pojedyncza cewka sucha - ale jest rozdzielacz ;-)
Awatar użytkownika
krysiun

noo mi chodzi o rozdzielacz z tamtąd piszczy jak mnie słuch nie myli

Ronin co radzisz ????? zdjąc i wyczyścić ??? czy zmienić na inny i czy z 1.4 C3J i C2J będzie pasował ????

Pozdro
R5 1.4 - GTT

Ronin317

Ja bym zdjal i wyczyscil - wg dialogysa powinien pasowac - jest taki sam w modelach:

B40F, S40F, B40J, B40M, B402, B403, C403, B407, C407, S407 i nasze C405

z silnikami:

C1J, C2J, C3J

Model Duccelier 525352A

Numer ref: 77 00 729 838

I zrob sobie slady, zebys pozniej tak samo przykrecil, chociaz podobno w C405 nie ma regulacji, ale nigdy nic nie wiadomo :D
Awatar użytkownika
krysiun

spoczko - nie ma regulacji jeden gwint 1 śruba - chociaż

dzięki za info

jutro wyjme i zerknę o co kaman - asz to niedobry noooo takiego focha walnął nooo - a ja pompe wody wymieniłem - oj gupi ja gupiiiiii
R5 1.4 - GTT

Ronin317

A najlepsze jest to, ze to slychac dokladnie od pompy wody.... przerabialismy z Bibim
wsmpw

Post autor: wsmpw »

no to Krysiun, nieźle ... nawet na miedziance mowa była że to pompek.. sam kuba mówił że mu piszczała ta pompa.. a tu rozdzielacz 8-)
unikorn

Post autor: unikorn »

Ciesz się, że Ci piszczy chłopcze. U mnie w tych okolicach grzechocze :P i nie mam pojęcia co to.
Awatar użytkownika
krysiun

rozrząd ci grzechocze - UNIKORN - przestań mi tu mieszać w temacie
R5 1.4 - GTT

unikorn

Post autor: unikorn »

no to po świętach wymieniamy :P
Awatar użytkownika
krysiun

Nooo i jednak rozdzielacz - za radą RENATY - poruszałem kopułką na chodzącym silniku i w zależności jak ruszałem taki był dzwięk --- co za chińczszyzna jakaś :)

Noo nic zdjołem kopułkę i rozdzielacz wykręciłem

Zmienię jedno i drugie - i mam nadzieję iż będzie OK
R5 1.4 - GTT

ODPOWIEDZ