Jestem tutaj nowy. Szukałem i szukałem i nie znalazłem.
Jestem od paru miesięcy szczęśliwym posiadaczem starej, w papierach zezłomowanej Reni5. Zezłomowanej, ponieważ nie opłacało się rodzicom jej naprawiac, bo była w opłakanym stanie, a że ja jeszcze prawka nie moge miec (mam niespełna 17 lat) to dostałem Renię "w spadku" po mamie. Jeżdżę nią po polach i lasach, wożę drewienko na ognisko i inne takie pierdółki... Jednak to mi nie przeszkadza w tym, że w środku nie mogłaby byc odpicowana... tzn....
(tak nawiasem, troszke sie, jak zawsze, rozgadalem.... ale przywitac sie nalezy....)
Mój problem jest taki: dzisiaj założyłem sobie radyjko kasetowe. Fajnie fajnie. Ale nie chce mi się nagrywac, nosic i wymieniac kaset, a na nowe radio nie mam pieniedzy. Mam zamiar sobie kupic wypróbowany przez znajomego juz adapter, tzn tą kasetę z kablem z wtyczką jack do podlaczenia do mp3.
Jednak jak wiadomo mp3 lub mp4 wiecznie zyc nie bedzie, i w czasie jazdy moze mi sie rozladowac. Chciałbym temu zapobiec. Mianowicie chciałbym sobie zrobic miejsce na ladowarke samochodowa.... a tez wpadlem na taki pomysl.... bo zazwyczaj ladowarka jest wlaczana do zapalniczki - ja bym chcial zamiast gniazda zapalniczki skonstruowac po prostu gniazdo usb pod kabel od mp4. W tym celu potrzebuje schematu elektryki do Reni, ktorego usilnie szukalem i nie moglem znalezc.
Tak w ogole to chcialbym sie dowiedziec, czy to w ogole mozliwe?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi