Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Za duże spalanie Pb, 1,1 C1E

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

ciast

Za duże spalanie Pb, 1,1 C1E

Post autor: ciast »

Witam. Dużo razy było to poruszane na forum, ale nie znalazłem nic konkretnego. Silnik C1E, 1,1, gaźnik. Spalanie w mieście, przy spokojnej jeździe w granicach 8-9...litrów. Co robić? Gdzie szukać? Liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam. Ciast.
rocker

Post autor: rocker »

Było pisane :mrgreen: To będzie tyla chlać. Słaby silnik....
Pozdro Ze Szklarskiej Poęby.
jjmag

Post autor: jjmag »

norma jak stoisz po pół godziny w korkach to się i nie dziw że pali na trasie podejrzewam że 6,5 raczej nie przekracza i ostatnia rzecz zdejmij nogę z gazu
lodoo
Post autor: lodoo »

renia zonki pali po miescie 10 - silnik 1,2...

norma
stary gaznikowy silnik + korki + niska temperatura (sssanie) no i jest
konradmk

Post autor: konradmk »

jjmag pisze: zdejmij nogę z gazu
przepraszam za spam ale

:shock: :arrow: :-) :arrow: :-D :arrow: :mrgreen: :arrow: :lol:

ile to ma KM? poważnie to napisałeś? :D :D :D
graczu

Post autor: graczu »

filtr powietrza, filtr paliwa, dobrze wyregulowany gaznik (koniecznosc!)
moze wydac sie glupie - ale sprawdzic czy paliwo nigdzie nie ucieka
cisnienie w oponach i zbieznosc

ps no i nie wozic niepotrzebnych gratow ;)
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

8-9 po miescie jak na r5 1,1 to dobry wynik

mnie palila 11-12 beny a pozniej gazu

zapodalem 1,7 i zaczela palic 9 beny :P po miescie
wsmpw

Post autor: wsmpw »

no moja też teraz coś w granicach 8-9 litrów na 1.4 miałem 10-11
ciast

Post autor: ciast »

Generalnie dla mnie nie jest to normalne - z małych samochodów mam w domu też Peugeota 205 z 1,1 który w mieście pali w granicach 6litrów, też gaźnik. Na chwile obecną wiem tyle, że muszę pozamawiać nowe dysze do gaźnika bo te mają raz taki prześwit jak powinien być (wstępnie zmniejszony metodą druciarską, ale kwestia dni). No i w przyszłym miesiącu gaz...
P.S. Nie jeżdżę w mieście szybko, staram się panować nad sobą, choć nie zawsze się da;) no i muszę jeździć delikatnie żeby zmieścić się w ryczałcie paliwowym jak dostaję z firmy, bo dokładać od siebie do interesu nie będę ;)
Po podłączeniu do analizatora spalin wyszło, że na wolnych obrotach chodzi normalnie, poziom CO w spalinach oscylował w granicach 0,22-0,30 zaś na wysokich obrotach parę razy więcej...2,3-3,4.... czyli krótko mówiąc 10razy więcej niż powinno być, a za tym idzie spalanie...
Teraz zostało do zrobienia przednie zawieszenie - bo też pozostawia bardzo wiele do życzenia....
Pozdrawiam. Ciast.
ODPOWIEDZ