Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Dziura w gazie w 1.1 gażnik
Moderator: Moderatorzy
Dziura w gazie w 1.1 gażnik
Mam taki problem w 1.1 gażnikowym, nie pamiętam tam chyba jest solex, że przy zmianie biegów mam dziurę w gazie, niezaleznie od tego czy mocno wciskam gaz, czy delikatnie, na wolnych nie ma tego zjawiska, co mzoę byc przyczyną tego, moze membrana???
Re: Dziura w gazie w 1.1 gażnik
egonn87 pisze:Mam taki problem w 1.1 gażnikowym, nie pamiętam tam chyba jest solex, że przy zmianie biegów mam dziurę w gazie, niezaleznie od tego czy mocno wciskam gaz, czy delikatnie, na wolnych nie ma tego zjawiska, co mzoę byc przyczyną tego, moze membrana???

jak sie do myslam ze po zmianie staje sie wolna

Witam, rozwińcie trochę: na co zwrócić uwagę tzn. jak może być a jak powinno.Lodoo pisze:pompka przyspieszacza do obejrzenia - membranka z tylu gaznika i dzwignia do niejmoze za duzo wstrzykuje paliwka....
Też tak mam. Wymieniłem świece, przewody, regulacja zapłonu i ja w pedał a Renia: "Proszę poczekać"

serwisowka w dlon i jazda...jacekplacek pisze:Witam, rozwińcie trochę: na co zwrócić uwagę tzn. jak może być a jak powinno.Lodoo pisze:pompka przyspieszacza do obejrzenia - membranka z tylu gaznika i dzwignia do niejmoze za duzo wstrzykuje paliwka....
Też tak mam. Wymieniłem świece, przewody, regulacja zapłonu i ja w pedał a Renia: "Proszę poczekać"
blacha za ktora ciagnie linka gazu z tylu ma taka krzywke, krzywka popycha druga krzywke

zdejmij filtr i patrz w gardziel - przy naciskaniu bedize widac to paliwo jak wlatuje...
jesli nei wlatuje to albo gdizes te krzywki itd zmarly, albo membranka jest dizurawa/peknieta (tak mialem usiebie kiedys) i paliwo nie dosc ze nie bylo wstryzkiwane w gardizel, to jeszcze wylatywalo na zewnatrz....
do tego dobra regulacja obrotow i skladu mieszanki i problem powinien zniknac

Kupuje się cały zestaw naprawczy. http://www.eter-mot.com/ osobno chyba nie dostaniesz.
Dzięki. trochę mam rozjaśnione, ale zajrzę tam dopiero może w sobotę.
Dodam tylko, że na wolnych obrotach wszystko jest OK. pracuje równiutko i po wciśnięciu gazu pięknie wkręca się na obroty. Problem jest w czasie jazdy, np.: ruszam - jedynka OK, dwójka - gazu, a silnik tak jakby się dusił, nie chce wejść na obroty i dopiero za moment zaczyna się kręcić. I tak naprawdę to nie wiem czy mu brakuje paliwa, czy ma go za dużo i go zalewa. Żadnych innych objawów typu jakieś strzelania w rurę czy gaźnik nie ma.
Dodam tylko, że na wolnych obrotach wszystko jest OK. pracuje równiutko i po wciśnięciu gazu pięknie wkręca się na obroty. Problem jest w czasie jazdy, np.: ruszam - jedynka OK, dwójka - gazu, a silnik tak jakby się dusił, nie chce wejść na obroty i dopiero za moment zaczyna się kręcić. I tak naprawdę to nie wiem czy mu brakuje paliwa, czy ma go za dużo i go zalewa. Żadnych innych objawów typu jakieś strzelania w rurę czy gaźnik nie ma.