Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Zbieznośc, oraz kąty pochylenia kół przednich -pytania.
Moderator: Moderatorzy
Zbieznośc, oraz kąty pochylenia kół przednich -pytania.
Witam, ma moze ktos dane o tym jaka powinna byc ustawiona zbieznosc oraz jaka jest tolerancja?
I drugie pytanie, wg mnie, na oko koła przednie sa w duzym negatywie, czy kąty pochylenia w R5 sie jakos reguluje, i jakiepowinny byc (oraz tolerancja)
I drugie pytanie, wg mnie, na oko koła przednie sa w duzym negatywie, czy kąty pochylenia w R5 sie jakos reguluje, i jakiepowinny byc (oraz tolerancja)
zbieznosc ustawia sie na zero do normalnej jazdy niesportowej...
katow sie niby nie reguluje ale sa sposoby aby to zrobic... na srubach amorkow jajka np...
zassaj sobie serwisowke z netu bo widze po twoich tematach ze jestes rzadny wiedzy technicznej o R5
serwisowka wiec napewno cie wciagnie i odpowie na wiele pytan 
katow sie niby nie reguluje ale sa sposoby aby to zrobic... na srubach amorkow jajka np...
zassaj sobie serwisowke z netu bo widze po twoich tematach ze jestes rzadny wiedzy technicznej o R5

Jest w dziale technicznym,nadwozie na samej górze.
http://www.forum.renault5.pl/viewtopic.php?t=1473

http://www.forum.renault5.pl/viewtopic.php?t=1473
witam.
Mam takie pytanie odnośnie negatywu z przodu. Jak już zrobię tę fasolkę na dole przedniego amortyzatora to nie ma możliwości że od drgań, jazdy itd itp ten amortyzator będzie się przesuwał w tym otworze? Ile mm moge wydłużyć ten otwór?
Oczywiście rozwiercam na zewnątrz (od lagi amortyzatora)?
Mam takie pytanie odnośnie negatywu z przodu. Jak już zrobię tę fasolkę na dole przedniego amortyzatora to nie ma możliwości że od drgań, jazdy itd itp ten amortyzator będzie się przesuwał w tym otworze? Ile mm moge wydłużyć ten otwór?
Oczywiście rozwiercam na zewnątrz (od lagi amortyzatora)?
zazwyczaj rozwierca sie akurat górną w strone amortyzatora
(ale może sie oprzeć zwrotnica o amor w pewnym punkcie) rozwiercisz tyle ile potrzebujesz do uzyskania kąta pochylenia jaki chcesz skręcasz mocno i trzyma jeśli masz co do tego wątpliwości to zastosuj taką podkładke z ząbkami (ale nie musisz) 
![:]](./images/smilies/yeah.png)