Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Wziązka 1.7 mpi

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

wsmpw

Wziązka 1.7 mpi

Post autor: wsmpw »

jak w temacie od silnika po komputer macie schematy?
ewentualnie jak ktoś ma na zbyciu a niewielkie pieniądze to również reflektuje
lodoo
Post autor: lodoo »

serwisowka nasza
do tego serwisowka z R19 z serwera FTP PIKUR'a
wsmpw

Ponawiam potrzeba mi tych schematów może w dialogysie są... czy coś może ktoś na zakładzie robi i ma jakieś programy ......
bo w serwisówce jest tylko jeden schemat i do tego w jednym miejscu źle zeskanowany
Więc jak by to powiedzieć potrzeba mi tego schematu od kompa po silnik... :!: :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :-|
lodoo

serwisowka z R19 z serwera ftp pikur'a ;-)
kuba

Post autor: kuba »

a w czym ty masz problem moze ktos ci pomoze
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

albo haynes tam tez sa schematy z tego co koajkrze
wsmpw

a w czym ty masz problem moze ktos ci pomoze
póki co chodzi o 4 pin na złączu co tam mam dać stałe +12 na 30A bezpieczniku
tak wynika z schematu tak zrobić?
lodoo

pin 4 zasilanie z aku....
wsmpw

a więc :
Obrazek
sprawa wygada tak że na tym schemacie są 2 przekaźniki a jak miałem w tej wiązce 4 :roll: i rezystor ceramiczny wyciołem to co było ponad ten schemat został tylko przekaxnik od pompy i od wtrysków... będzie działać? :mrgreen: :roll:
a i jeszcze przy wtyczce od wtrysków jest jeszcze jedna wtyczka z 2 kablami pomarańczowym i czarnym który jest do masy podłączony po moich wojaźach z nią pomarańczowy jest teraz nigdzie nie podłączony... co to za czujnik tam jest na tej listwie wtrysków... :?:
lodoo

nie do konca jest tak jak mowisz... 1 przekaznik jest do pompy i do wtryskow - zasilanie plusowe - i tak jest na tym schemacie
drugi przekaznik wlacza tak jakby zasilanie na wiazke kompa po przekreceniu kluczyka...
i tutaj jest inaczej... stacyjka zapodaje prad bezposrednio na kompa a komp steruje jeszcze 2 przekaznikami....
jeszcze jakies kostki dodatkowe.... bez sensu...
to nie jest schemat do 1,7 ani z R19 ani z R5... mam 2 serwisowki i tam sa schematy praktycznie identyczne i w pelni zgodne (obydwa) z wiazka ktora mialem u siebie w 1,7 a tutaj jest cos innego...
wsmpw

kurrde to co teraz ja mam zrobione jak na tym schemacie ?
możesz mi zapodac te twoje schematy ?
lodoo

wysle ci na maila....
dzik

Post autor: dzik »

moge tez poprosic schemat na maila? wlasnie w gte grzebie z wiazka, haynes nie ma gte

bede usuwal wiazke od starego ECU
lodoo

podaj maila :-D z forum nie da rady zalacznika poslac ;-)
Skiera

Post autor: Skiera »

witam. nie wie może ktoś który pin z kompa idzie do sondy lambda??i jeszcze mam problem z tą wtyczką co jest obok tej co do wtrysków idzie ?? Pomoże ktoś?
ODPOWIEDZ