Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Słyszałem, czy czytałem gdzieś że silnik 1.4 ma taki sam blok jak 1.1. Może to trochę naiwne, ale zapytam czy ma może też taki sam wał a może i korbowody, no chyba nie bo 1.4 ma inny skok tłoka. Jednak czy istnieje mozliwosć włożenia tulei od 1,4 w miejsce od 1,1 i oczywiście założenie odpowiednich tłoków, czyli wepchnięcie ich na sforznie od korbowodów po tłokach z 1,1. No i oczywiście pozostaje jeszcze problem z głowicą. Pomysł może śmieszny, niegdy nie porównywałem wymiarów elementów opisywanych tu silników. No może ktoś znjący sie dobrze na tych silnikach mi odpowie czy mozliwe są takie kombinacje. Pozdrawiam
dobre pytanie. pytałem z ciekawości. nie mam zamiaru wkładać 1,4. mam po prostu trochę złomu do renówki, w tym tuleje do chyba 1,4 i tak mi przyszło do głowy czy w ogóle mogą mi się jeszcze przydać. na 1,1 samochodzik jeździ całkiem przyzwoicie.
przyzwoicie jak na tę pojemnosć. w porównaniu z ogółem samochodów poruszających sie po drogach słabo w sensie prędkości, przyspieszenia, komfortu. Lepiej?
Ale gdybyś miał silnik 1.4 już na wtrysku to komfort jazdy jeśli chodzi o przyspieszenie i prędkość powiedziałbym całkiem przyzwoite niejeden samochód wyższej klasy nie podskoczy.
panowie po co te spory ja przy swojej 1,4 jadąc z Białej podlaskiej do Siedlec miałem chyba najpiękniejsze przeżycie gdy pomykając 160 mijałem pokoleji 6 buców w audi beemce i innych drogich wynalazkach które miały po dwa litry pod maska i patrzyły co ich wyprzadza za przeproszeniem małe i stare w przeciwieństwie do nich. Ja ze swojej na gaźniku 178 wyciągałem tylko dodam że na gazie i gaźniku wtrysk jest dobry żeby miało się co popsuć.
jjmag pisze:panowie po co te spory ja przy swojej 1,4 jadąc z Białej podlaskiej do Siedlec miałem chyba najpiękniejsze przeżycie gdy pomykając 160 mijałem pokoleji 6 buców w audi beemce i innych drogich wynalazkach które miały po dwa litry pod maska i patrzyły co ich wyprzadza za przeproszeniem małe i stare w przeciwieństwie do nich. Ja ze swojej na gaźniku 178 wyciągałem tylko dodam że na gazie i gaźniku wtrysk jest dobry żeby miało się co popsuć.
no super - postrach szos normalnie, nie ma to jak brac kogos sila rozpedu z gazem w podlodze od kilku minut