Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Instalacja gazowa

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Agnieszka

Instalacja gazowa

Post autor: Agnieszka »

Mam pytanie czy warto kupić używaną instalacje gazową,jeśli tak jakie warunki muszą byc spełnione.Na pewno ta sama pojemnośc silnika ale co jeszcze.Panowie proszę o radę.Pozdrawiam
shark

Post autor: shark »

pojemność silnika nie ma tu akurat najmniejszego znaczenia, co najwyżej system zasilania paliwem w silniku. NA instalacje gazową używaną trzeba znaleźć gazownika który podejmie się tego montażu, ponieważ jest to niedozwolone, chodzi tu głównie o to że oni są gwarantem i w razie czego oni bekną, a w tej sytuacji nie wiedzą co tak na prawdę wkładają chyba , że instalacja jest w miarę świeża i jest homologacja na butlę. Mi się udało zamontować taki gaz, choć przyznam szczerze, że troszkę musieli nowego zamontować, jak np. wszystkie przewody, bo używane były pozaginane i nie dało się ich już dopasować, a także mikser do gazu. wyszło mnie w sumie to łącznie chyba 700-800zł z montażem z czego 400 to sama instalacja.
Sweeper

Post autor: Sweeper »

a ja z własnego doświadczenia powiem tylko tyle
DAJ SOBIE SPOKÓJ Z GAZEM
jakbym mógł to wywaliłbym tą instalcję w piz...
corey16

Post autor: corey16 »

Dlaczego Sweeper gaz fajna sprawa :lol:

Agnieszka musisz sobie tylko uświadomić taka rzecz, ze przy LPG wyjdą Ci wszystkie drobne usterki, które przy benzynie nie były by aż tak widoczne, zobacz temat z moja Renia to będziesz wiedziała o co mi chodzi.

Przy LPG silnik musi być 100% sprawny
lodoo
Post autor: lodoo »

zakladaj nowa instalacje jesli juz albo sprawdzona uzywke... a nie jakies cos z allegro - tak to mozna jak sie ma pojecie jakies na ten temat...
no i przewody weze itd raczej nowe...
sweeper - mialbys dobry gaz to bys mowil odwrotnie... zrob go jak nalezy i bedzie ci tylko radosc sprawial :-P
jezdze teraz R5 tygrysicy po miescie i "nigdy wiecej benzyniaka bez gazu" :-P
silnik 1,2 i 8 na 100...
Qucor

Post autor: Qucor »

No i właśnie o to chodzi...

Jak ktoś ma instalacje z Dupy to będzie LPG obwiniał o wszystko a to że sporo $$ zostaje w kieszeni to już inna historia...
Jak kto lubi :-?

Ja zachęcam do montażu sam mam i jestem zadowolony instalacja jak jest dobrze zrobiona i ustawiona to nie czuć prawie różnicy między Pb a LPG...

A i jak chcesz montować to RÓB TO Z GŁOWĄ czyli nie byle shit :evil: i nie w byle jakim garażu...
Agnieszka

Post autor: Agnieszka »

Ok.Dziękuję chłopaki za wszystkie sugestie i porady.Wiem juz jedno jak gaz to tylko nówka i w dobrym warsztacie.Pozdrawiam Agnieszka
Yoshi

Post autor: Yoshi »

Może i gaz jest fajny ale jednego nie lubie .. stać za kimś kto ma gaz w korku. Zapaszki cud miód normalnie rzygać sie chce !
corey16

Post autor: corey16 »

Że co???
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

Jak Qucor napisał. Przy dobrej regulacji gazu wszystko powinno być ok. A smród w korku jest wynikiem braku regulacji.
tel. 694-451-356
Obrazek
Awatar użytkownika
76stitch

Post autor: 76stitch »

dokładnie jak wszystko jest ok. to chodzi na gazie samochód jak ta lala
lodoo

Yoshi pisze:Może i gaz jest fajny ale jednego nie lubie .. stać za kimś kto ma gaz w korku. Zapaszki cud miód normalnie rzygać sie chce !
stan za mna - nie bedziesz wiedzial kiedy auto chodzi na gazie a kiedy na paliwie...
wsmpw

Post autor: wsmpw »

tylko w autach na gaz z katem śmierdzi zginiłym jajkiem jak sie da w palnik 8-)
lodoo

hehe a tego nei wiedzialem :)
chociaz w meganie ojca nawet po szybszym odcinku na wys obrotach nic nie czuc....
niektorzy to maja tak zrobiona instalke ze z rury wydechowej moznaby jeszcze tankowac :-D tyle gazu niespalonego leci :-D wtedy wali ja kcholera - ale coraz mniej takich aut jest... najczesciej stare BMW 3 i poldki z tego co "wyczulem" :-D
Robcio_GTT

Post autor: Robcio_GTT »

Potwiewrdzam. Przy dobrej regulacji nic nie czuć. Choć może śmierdzieć gdy nie spuszczamy z reduktora mazutu. U mnie tak było. Po regulacji dalej waliło. A mechesy stwierdziły brak takowej śruby spustowej. Po czym okazało się w domku, że poprzedni właściciel ją ukęcił :).
ODPOWIEDZ