Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

R5 1,4 - ciężko chodzące pedały, skrzypiąca kierownica.

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

lavoriel

R5 1,4 - ciężko chodzące pedały, skrzypiąca kierownica.

Post autor: lavoriel »

Czy we wszystkich "piątkach" pedały chodzą tak ciężko? Można to jakoś wyregulować?
Kierownica podczas deszczu strasznie mi skrzypi, czym i gdzie najlepiej ją nasmarować?
Awatar użytkownika
cyklista

Post autor: cyklista »

Daj ja na przegląd do mechanika to Ci wszystko porobi tylko ze to chyba będzie :shock: kosztowac
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

kierownice słychać od wewnątrz czy z zewnątrz(mackpersony)?
jeżeli chodzi o pedały to sprzęgło w pewnym stopniu wciska się ciężko(standard)
hamulec najlepiej jakby brał jak najwyżej.
a przy gazie to sprawdź czy linka gdzieś nie wadzi (np. przetarta przy wejściu do pancerza), jak się ma sprężynka.
najlepiej jakbyś zaczął sprawdzać wszystko zaczynając od pedałów
tel. 694-451-356
Obrazek
marcinbiernat84

Post autor: marcinbiernat84 »

witaj .ja kolegi od skrzypiacej kierownicy.
mialem taki problem i moge ci poradzic ze zacznij od sprzawdzenia gumowych oslon na "patykach" kierowniczych. bo one truchleja i pekaja. wyplukuje sie smar a wpycha syf do maglownicy. dlatego skrzypi. i to jest trudne do poczatkowego zlokalizowania bo bardziej to slychac wew auta niz na zwe. wiec winien oslonki i napchaj grafitowego smaru w nie ile wlezie. iwszysto bedzie ok.
pozdrawiam marcin
ODPOWIEDZ