Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
mam pewien problem z moim silnikiem otoz jak dodam wiecej gazu to mam uczucie chodzby wtrysk podawal zla mieszanke i silnik sie dlawi i z tego powodu mam dostepne tylko 1/3 gazu, ma ktos moze jakis pomysl co moze byc tego przyczyna?? dodam jeszcze ze auto jest po kompleksowym remoncie, Xnajomy powiedzial mi ze jak sie robi remont silnika o odepnie duzo czujnikow to trzeba jechac na reset komputera tylko nie wiem jak to wyglada, albo moze swiece do wymiany? z r5
fajny remont.... swiece stare....
kompa sie resetuje poprzez odlaczenie od akumulatora... i nie jest to jakis tam reset ustawien i przygotowanie do "nauki" parametrow, bo te kompy sa za glupie... maja wklepane z gory parametry i sa to raczej takie sterowniki niz komputery...
moze cos zostalo zle podpiete albo nie podpiete...
Swiece wymienic koniecznie bo jaki to remont tylko dobierz odpowiednie bo sa inne niz do 1.4 na gazniku ... przewody rozumiem tez nowe i rozdzielacz.
Zreszta swieca prawde ci powie - zerknij na kolor i stan - bedziesz wiedzial cos o mieszance.
Nie napisales co to byl za remont, ale ja tez zaczal bym od sprawdzenia czy wszystko jest dokladnie powpinane, zarowno elektryka jak i rurkologia od powietrza. Jak jest "komputer" to silnik C3J, hmmm moze katalizator jest totalnie zapchany - objawy podobne.
przewody i rozdzielacz sa nowe a jakos tak wyszlo ze swic nie kupilem chodz wiem ze poprzedni wlasciciel niedawno wymienial, mozleiwe ze tak jak piszesz moglem cos zle powpinac bo robilem sobie zdjecia co gdzie i jak bylo ale zginely przy formacie wiec nie mam teraz jak dojsc do tego gdzie co i jak bylo. A jakie swiece do 1.4??
te fotki mi za duzo nie wyjasniaja ale to dobry pomysl wielkie dzieki,
PS. moglby ktos wkleic fotki miejsc podpiecia roznych wezykow zebym mogl sprawdzic u siebie czy mam wszystko dobrze podpiete??