Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Wzmacniacz Boschmann PCH 2500FX

Wszystko co związane z elektryką i elektroniką w Renault 5.

Moderator: Moderatorzy

Wakabayashi

Wzmacniacz Boschmann PCH 2500FX

Post autor: Wakabayashi »

witam.
potrzebuje waszej pomocy, poniewaz chce podlaczyc 2 glosniki pod wzmacniacz Boschmann PCH 2500 FX

probowalem tak i tak i tak i nie moge, nie mam instrukcji do niego ani nic

zamieszczam zdjecia
to jest jedna strona
Obrazek
Obrazek
a to druga
Obrazek
Obrazek
do czego jest to hi-input :?:
pomozecie ?
cyp

Post autor: cyp »

hi-input to podlaczenie sygnalu z radioodtwarzacza z wyjscia na glosniki, czyli oprocz glosnikow musisz podpiac z tych samych kabli w to wlasnie miejsce - hi-input, tylko nie ma sensu tego uzywac jesli radyjko posiada wyjscie LOW czyli kabelkami chinch a wiekszosc owczesnego sprzetu takowe wyjscia na wzmacniacz posiada..... jednym slowem HI oraz LOW sa naprzemienne jesli nie masz low to mozesz skorzystac z HI nigdy rownoczesnie obu !!! a instrukcje pewnie sa na necie...

aha no a kolumny masz podpiete ni w kij ni w oko... R+ oraz R- to para prawy glosnik oraz L+ i L- to druga para czyli lewy glosnik ;)
Awatar użytkownika
maciek od iwony

Post autor: maciek od iwony »

Te głośniki też bym inaczej podłączył ;-)
Wakabayashi

mozna powiedziec ze jestem poczatkujacym zawodnikiem w takich sprawach, i zle podlaczalem glosniki, bo byly podlaczone do radia i potem jeszcze do wzmaka. i sie zastanawialem co jest nie tak.
potem usiadlem w domku i pomyslalem i doszedlem do tego wniosku ze jesli podlaczam je pod wzmak to po co maja byc podpiete do radia :mrgreen: LoL :D:D
no i ladnie gra
cyp

Post autor: cyp »

gratuluje pomyslowosci :mrgreen: a przy okazji ile sie usmialem :lol: pozdro
Wakabayashi

;-(
unikorn

Post autor: unikorn »

A dlaczego ten Pan na zdjęciu chce urwać temu dziecku rękę? Czy było aż tak niegrzeczne?
Wakabayashi

mlody przyszedl i sie przywital ze starszym panem :P
ODPOWIEDZ