Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Chromowany emblemat Renault 5

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

osamiec

Chromowany emblemat Renault 5

Post autor: osamiec »

Na początku chciałbym zaznaczyć, że nie wiem gdzie taki temat miałbym wstawić, bo w sumie nadaje się do nadwozia/wiejskiego tuningu/pogawędek. Proszę mnie nie linczować, bo wiem ze większości z Was się to pewnie nie będzie podobało...
O co chodzi. Chodzi o to że bodajże kolega Artbrt ma w podpisie logo "youngtimer...". Bardzo mi się ogólnie podoba to logo i tak się ostatnio zastanawiałem, czy by nie zmienić sobie loga R5 na klapie. Chodzi mi o takie chromowane logo, zamiast tego plastikowego.
Znalazłem nawet kilka ciekawych czcionek, które mogły by się nadawać na coś takiego. Tylko problem byłby z wykonaniem samego loga. Bo trzeba by było to na plazmówce wyciąć. Mój brat miał do tego kiedyś dostęp, ale skończył studia...
PRZYKŁADOWE, ogólno dostępne pseudo chromy na allegro:
http://www.allegro.pl/item379529793_emb ... owany.html
A to już taką czcionką, jaką docelowo miało by to być.(4 ostatnie są poglądowo, interesuję mnie ta pierwsza, radze klikać w zdjęcie by je powiększyć).

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2008, 06:52 przez osamiec, łącznie zmieniany 2 razy.
ponczek

Post autor: ponczek »

pierwsza jest chyba najbardziej odpowiednia :)
fanatyk_r5

Post autor: fanatyk_r5 »

tak moim zdaniem też pierwsza jest najbardziej odpowiednia:)
poza tym fajny pomysł:)
działaj działaj:P czekam na efekt końcowy:P
cyp

Post autor: cyp »

nie tyle odpowiednia co najbardziej czytelna :-P taka czcionke ma juz jakas marka samochodu (tylko wylecialo mi jaka) no ale ogolnie fajny pomysl :)
osamiec

Bo właśnie o pierwszą mi chodzi. A taką czcionką bodajże to "trabant" jest gdzieś tam, na czymś tam napisane:-P...
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2008, 10:44 przez osamiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Qucor

Post autor: Qucor »

bardzo fajny pomysł :mrgreen:

A pierwsza czcionka będzie super wyglądać 8-)
lolekr5

Post autor: lolekr5 »

jak zrobisz więcej, to ja też chcę ;) mam silnik 1,4 GTL więc by mi pasowało :P
lodoo
Post autor: lodoo »

a ja powiem ze nie robilbym tego na waszym miejscu z chromowanej stali zwyklej, a z polerowanej nierdzewki ;-) wystarczy wyciac i przepolerowac... proscie jtaniej i napewno bardizej trwale ;-)
a zrobic to mozna np tu:
http://www.mapet-tuning.com/index.php?id=napisy
osamiec

OOOOO normalnie dzięki Lodoo, bo szukałem kogoś, kto by mogł się tego podjąć...
ODPOWIEDZ