Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Luzy zaworów, ile się należy 1.4 GTT

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Komar

Luzy zaworów, ile się należy 1.4 GTT

Post autor: Komar »

Witam!
Chciałbym sobie troche zaworki podregulować bo zaczynaja lekko grać, tylko zastanawiam się ile powinienem dawać na ssanie, a ile na wylot?? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :-P
Z góry dziękuje za wszelką pomoc :-)
Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

wystarczy poszukać na forum
http://www.forum.renault5.pl/viewtopic. ... +zawor%F3w

ja byłem regulować w serwisie i zapłaciłem 50 zł. za taką cenę nie opłaca się samemu dłubać
tel. 694-451-356
Obrazek
Awatar użytkownika
renata

Post autor: renata »

za 50zł?? samemu zrobisz bez problemu
Komar

Właśnie starałem się znaleźć, ale mi sie nie udało :-/ Dzieki za link :-D
Tylko pytanie czy 1.1 ma te same luzy co 1.4 GTT???

PS. za 50zł to ja wole sobie coś dokupić, a dłubanie przy GTT to czysta przyjemność :lol:
Ostatnio zmieniony 7 czerwca 2008, 13:33 przez Komar, łącznie zmieniany 1 raz.
Arti

Post autor: Arti »

luzy zależą od wałka
ja po modach mam
ssanie 0,3 i wydech 0,3

ile ma std trzeba poszukać
std ma ssanie 0,2
wydech 0,25
pzdr
Komar

a co to jest "std"
z tego co mi wiadomo nie bylo tu nic modzone, więc raczej wszystko powinno być w serii (teoria :-P )
Piotrek
Kontakt:

Komar pisze:PS. za 50zł to ja wole sobie coś dokupić, a dłubanie przy GTT to czysta przyjemność
pewnie też bym sam zrobił ale po ostatnich problemach z Renatką byłem strasznie zrezygnowany
tel. 694-451-356
Obrazek
Komar

szczp pisze:
Komar pisze:PS. za 50zł to ja wole sobie coś dokupić, a dłubanie przy GTT to czysta przyjemność
pewnie też bym sam zrobił ale po ostatnich problemach z Renatką byłem strasznie zrezygnowany
ano jasne, czasem można odejść od zmysłów jak renia ma swoje "humorki", czasem to mi się nawet wydaje że z nia to jest gorzej niż z babą :-P Ale po chwili zastanowienia stwierdzam że mam racje: wydaje mi się :-P

PS. Czy jest na forum link do całej książki serwisowej? Jeśli ktoś wie gdzie można go znaleźć to proszę śmiało pisać.
Arti

std - czytaj standard
Piotrek
Kontakt:

Babi wstawił te 2 strony więc może wstawi i resztę skanów gdzieś
tel. 694-451-356
Obrazek
Arti

ja mam całego manuala do C 405 w pdfie, ale zajmuje 11,2mb
jak chcesz poślę Ci mailem
tyle, że jest po francusku
lodoo
Post autor: lodoo »

jest serwisowka na serwerze ftp - gdize - szukac :-P
Komar

już kiedyś walczyłem z tym całym FTPem ale niestety okazał się bardziej uparty ode mnie :-/
Arti możemy sie jakoś ustawić żebyś mi przekazał PDF na płytce przy okazji można by troche pogadać, bo jeszcze nie znam żadnego szczęśliwego posiadacza GTT osobiście...

Chyba że ktoś ma po polskiemu to byloby nieco lepiej :->
Arti

daj maila na pw to Ci poślę
jak nie dojdzie to postaram się nagrać i jakoś się ugadamy
Ronin317

Post autor: Ronin317 »

Zaden problem - przyjedz w sobote (14.06) na rzemieslnicza 26 (serwis forda, nissana, suzuki). Tylko badz przed 14!

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ