Wspaniały samochód! Zuwik - wyczaiłeś moje plany na przyszłość...
Fakt - kierownica w Japonii jest po prawej stronie, tak jak w UK ale liczniki są wyskalowane w kilometrach. Twierdzę tak, gdyż przeglądam często ebay.co.uk i jest tam sporo importowanych z Japonii do UK i często wspomniane jest o przekładce zegarów na mile, aby je zarejestrować w UK.
Tych VR4 było na przykład oficjalnie 400 sztuk sprowadzonych z Japonii do UK przez Mitsubishi... a przygotowane przez RALLIART (odpowiednik subarowskiego PRODRIVE'A).
Co do pochodzenia tego białego - mogę przypuszczać, że pochodzi z USA (wnęki na rejestracje, wydech po lewej stronie i nazwa LEGNUM) lub rzeczywiście z Japonii - choć tu miałbym sporo wątpliwości, gdyż nie bardzo widze Japończyka jeżdżącego po Kraju Kwitnącej Wiśni z kiera po lewej stronie mając do dyspozycji identyczną wersję na Japonię. A jeśli to przekładka to patrząc na podszybie i komore silnika oraz wnętrze - bardzo dobrze zrobiona!
Wątpliwości powinna rozwiać wizyta w ASO Mitsubishi lub też wysłanie zapytania do Ralliart... który o ile się nie mylę ma siedzibę w Belgii
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
OK - dałem ciała. Update: Legnum'a nie było w stanach tylko Galant. I jeszcze jedno - nawet w Japonii i UK wydech był po lewej ale halogeny przednie były inne - te co na allegro są najwyraźniej z wersji 4d, kombi miało inne.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
a najwięcje dowiecie się z:
http://www.clubvr4.com/
Są osoby jeżdżące Vr4 po przekładce....