Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Naprawa podnoszenia szyby ,zadymione swiece.
Moderator: Moderatorzy
Naprawa podnoszenia szyby ,zadymione swiece.
Mojej reni zepsulo sie podnoszenie szyby ,jak to naprawic .
Drugi problem to zadymione swiece ,jaka moze byc tego przyczyna.
za pomoc z gory dziekuje
Drugi problem to zadymione swiece ,jaka moze byc tego przyczyna.
za pomoc z gory dziekuje
po pierwsze - jest tak temat dla nowych - zeby sie przywitac powiedizec cos o sobie...
po drugie - co do szyby - "napraw podnoszenie szyby" jakie pytanie taka odpowiedz
po trzecie - jak swiece sa zadymione to wyjmij je z grilla albo znad ogniska - nie wiem gdzie je tryzmasz...
to jest forum kluboe renault 5 a nie forum wrozek motoryzacyjnych.... skad my mamy wiedizec kto ty w ogole jestes i jakie masz auto silnik itd...
slaby ten twoj start na forum... posypia sie warny jak bedizesz tak bezsensownie pisal....
po drugie - co do szyby - "napraw podnoszenie szyby" jakie pytanie taka odpowiedz
po trzecie - jak swiece sa zadymione to wyjmij je z grilla albo znad ogniska - nie wiem gdzie je tryzmasz...

to jest forum kluboe renault 5 a nie forum wrozek motoryzacyjnych.... skad my mamy wiedizec kto ty w ogole jestes i jakie masz auto silnik itd...
slaby ten twoj start na forum... posypia sie warny jak bedizesz tak bezsensownie pisal....
SAN-1 napisz cos wiecej - czy szyby elektrycznie podnoszone czy mechanicznie
Jak mechanicznie to zdejmij tapicerke drzwi i zobacz co blokuje, jak elektrycznie to najpewniej kabelek sie ulamal albo nie ma masy gdzies.
Zadymione swiece ? hmm jesli chodzi o same "koncowki" to po jakims czasie powinny przybierac odcien kawy z mlekiem, jesli natomiast chodzi o cala reszte koncowki to nie powinny byc super brudne, chyba ze masz ultra syf
A teraz idz sie przywitaj w dobrym dziale
http://www.forum.renault5.pl/viewtopic. ... &start=645
Pytania tez najlepiej rozbij na 2 posty i zadaj tu oraz w nadwoziu gdzie spytaj o te szybki. Napisz wiecej szczegolow, jakie sa objawy, jaki model itd
pozdrawiam
Jak mechanicznie to zdejmij tapicerke drzwi i zobacz co blokuje, jak elektrycznie to najpewniej kabelek sie ulamal albo nie ma masy gdzies.
Zadymione swiece ? hmm jesli chodzi o same "koncowki" to po jakims czasie powinny przybierac odcien kawy z mlekiem, jesli natomiast chodzi o cala reszte koncowki to nie powinny byc super brudne, chyba ze masz ultra syf
A teraz idz sie przywitaj w dobrym dziale
http://www.forum.renault5.pl/viewtopic. ... &start=645
Pytania tez najlepiej rozbij na 2 posty i zadaj tu oraz w nadwoziu gdzie spytaj o te szybki. Napisz wiecej szczegolow, jakie sa objawy, jaki model itd

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2008, 00:46 przez graczu, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie koniecznie musi brać olej, równie dobrze może to być nagar przy niestechiometrycznej (w tym przypadku zbyt bogatej mieszance). Ustaw gaźnik jeśli jest źle ustawiony, sprawdź czy przepustnice otwierają się do końca, ewentualnie filtr powietrza może być już zabity. Jak ustawisz gaźnik/wymienisz filtr, to weź zwykły zraszacz płynu do szyb, napęłnij go wodą i utrzymując ok 3000obr/min psikaj prosto w gardziel gaźnika. Samochód bedzie się krztusił i spadał z obrotów, ale nagar musowo zejdzie i bedziesz miał czyste świece... Oczywiście o ile nie bierze oleju.Yakkul pisze:tak jak koledzy piszą .... a świece zadymione 90% bierze olej i silnik kaput ewentualnie gaźnik do regulacji
Przepraszam za nie scisla moja wypowiedz.Jezeli chodzi o opszczanie szyby to jest mechaniczne .Zdiolem tapicerke i podejzany mi sie wydaje mechanizm opuszczania szyby ,tylko nie wiem jak go bezproblemowo wyjac ,a pozniej po sprawdzeni lub naprawie wlozyc ''przydalby sie jakis opis''Opuszczanie szyby dziala bezproblemu natomiast nie ma podnoszenia ,korbka moge sobie krecic bez skutku.
Natomiast jezeli chodzi o swiece .To silnik napewno nie bieze oleju ,poniewaz stan oleju utrzymuje sie od ostatniej wymiany tj.oklo pol roku na tym samym poziomie .Stawiam na za bogata mieszanke lub zle ustawiony gaznik Zenith prosze o porady.
Jezeli chodzi o moje auto to renault 5 campus z silnikiem 1.1.
Pozdrawiam wszystkich i oczekuje pomocy.
Natomiast jezeli chodzi o swiece .To silnik napewno nie bieze oleju ,poniewaz stan oleju utrzymuje sie od ostatniej wymiany tj.oklo pol roku na tym samym poziomie .Stawiam na za bogata mieszanke lub zle ustawiony gaznik Zenith prosze o porady.
Jezeli chodzi o moje auto to renault 5 campus z silnikiem 1.1.
Pozdrawiam wszystkich i oczekuje pomocy.
nie przepraszaj a mysl....
mechanizm - wyglada na to ze pekl pancerz z 1 strony.... jesli pekl przy mocowaniu to dupa zbita.... jesli pekl gdizes na srodku to jest to do naprawienia - wsadzasz obydwie strony pancerza w ciasny waz gumowy i skrecasz na kilka opasek z kazdej strony...
swiece - za bogata mieszanka lub zle dobrane - jesli sa okopcone na czarno

mechanizm - wyglada na to ze pekl pancerz z 1 strony.... jesli pekl przy mocowaniu to dupa zbita.... jesli pekl gdizes na srodku to jest to do naprawienia - wsadzasz obydwie strony pancerza w ciasny waz gumowy i skrecasz na kilka opasek z kazdej strony...
swiece - za bogata mieszanka lub zle dobrane - jesli sa okopcone na czarno