Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Poziom oleju w skrrzyni biegów
Moderator: Moderatorzy
Poziom oleju w skrrzyni biegów
Witam,chciałem sprawdzić poziom oleju w skrzyni ale nie wiem gdzie jest korek kontrolny.Może ma ktoś np.zdjęcie.Coś mi dziwnie buczy z lewej strony podczas jazdy i to co jakiś czas.Nie jest to objaw łożyska w kole.Może jest mało oleju,chciałem się upewnić.Czy ew. za niski poziom oleju może powodować takie buczenie?Bo wydaje mi się że to buczenie występuje na piątce.
Na focie powyżej masz zaznaczone, do sprawdzania poziomu i nalewania służy to co na zdjęciu widoczne po lewej stronie w kółku. Prawidłowy poziom to do korka - ma się ulewać lub też można spotkać miarkę (rzadko) na korku - taki mały bagnecik i tam jest zaznaczone.
Odpowiedni olej to ELF TRANSELF NFJ 75W80
Jak ze starych zapasów to ELF TRX 75W80 - ale NIE jego następca NFP 75W80
Odpowiedni olej to ELF TRANSELF NFJ 75W80
Jak ze starych zapasów to ELF TRX 75W80 - ale NIE jego następca NFP 75W80
Zebrałem się w końcu i dolałem oleju do skrzyni.Weszło 2,5 litra -masakra.Wynika z tego że w skrzyni praktycznie nie było oleju.Wlewałem tym otworem z plastikowym korkiem od strony chłodnicy.Na korku jest taki zakrzywiony bagnecik,bardzo proste i fajne rozwiązanie.Piszczenie ustało jak ręką odjął.Podejrzewam jednak wyciek na uszczelnieniu półosi z lewej strony,było tam mokro.Zaobserwuję i gdyby bardzo ciekło to muszę to zrobić.Jest z tym duży problem? Witam.Chciałem odgrzać temat,jeśli można.Otóż po wlaniu oleju do skrzyni piszczenie ustało ale tylko na parę dni.Ostatnio pojawiło się znowu w dziwny sposób tzn pojawia się w większości podczas jazdy na wprost.Wystarczy zacząć skręcać a ustaje.Generalnie wystarczy mały ruch kierownica w prawo lub w lewo podczas jazdy.Biegi wchodzą ok,na postoju piszczenie nie występuje.Macie jakieś pomysły co to może być?
Ostatnio zmieniony 9 grudnia 2011, 12:48 przez pako, łącznie zmieniany 1 raz.