Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
tez tak próbowałem ale coś mi nie wychodziło, może coś źle robiłem.
Tylnej wycieraczki nie mam więc chciałem zrobić żeby pod tym włącznikiem śmigały mi czasowo przednie:P
ale jak już włączyłem to wyłączyć się nie chciały
to co tommies pisze może byś. ale są też 3 rodzaje fabrycznych w piątkach.
jeden jest 2st czyli wolno szybko i chyba w góre na 1 raz
i 3 st w dół czasowe, wolno, szybko
Mam od jakiegos czasu PIATECZKE rok 1986 silnik przekladka z 1.1 na 1.4 chyba poprzedni wlasciciel nie zanotowal i nie zostawil sobie tabliczki. Dzis siadlo mi dociaganie do konca wycieraczek jak puszcze manetke to staja w tym miejscu, czy to srodek szyby, czy w polowie to staja. Moje pytanie, orientuje sie ktos (moze ma schematy elektryczne wogule do tych aut) gdzie i co odpowiada za pelny obrot silniczka wycieraczek. Znalazłem tylko przekaznik wycieraczek reszta gniazd jest pusta.... za pomoc z gory dziekuje....
Dobrze, ale moja Renia jak patrzylem ma ubogą listwe bezpieczników i jak pisałem obok jeden przekaźnik od kierunków. Wszystko mieści się pod schowkiem z lewej, jeśli są jeszcze gdzieś ukryte ...... podpowiedzcie.
To jak to w końcu jest z tym czasowym włącznikiem. W mojej drugiej R5 jest tak, że w górę 1 stopień i w dół 1 stopień to działa tak samo szybko i nie ma czasówki. 2 stopień w dół to jest szybciej. Po co dwie takie same szybkości (1 stopień w dół i 1 stopień w górę)??