Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
rozważam opcję GTX ale muszę trafić jakiegoś fajnego złomka, i hajs nazbierać.
chyba że trafię ładną budę w ładnym kolorze, to sobie do niej graty poprzekładam i mój obecny 1,4, który całe szczęście działa normalnie, mimo ze sanki się pogięły. raz odpaliłem, podziałał normalnie, i wyłączyłem. w sumie mój silnik to żyleta, 88 tys km ma teraz chyba.
Witam
domyślam się, ze jestem nowym posiadaczem gaźnika od Karola:)
Mam silnik c1j z klasycznym aparatem zapłonowym tj z przerywaczem.
Czytam to wszystko i dalej nie mam pojęcia jak podłączyć to podciśnienie:(
O co chodzi z tymi modułami?i z tym spadkiem podciśnienia przy otwarciu drugiej przepustnicy?
Mam jakieś wężyki i kilka zaworków i zielony jestem jak to podłączyć...
HELP!
ściągnij serwisantkę jest w tym temacie http://www.forum.renault5.pl/viewtopic.php?t=1473
poszukaj zakładki " 12- fuel/air mixture " / carburettors i przeczytaj i pooglądaj schematy od strony 119 do 122
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
A widzisz. W sumie to nie mam zielonego pojęcia do czego to draństwo jest. Rozbierałem gaźnik i widziałem że ten wężyk zasysa membrankę, która znowu podnosi blaszkę, która to znowu jest unoszona przez otwierającą się I przepustnicę. A w zasadzie to dokładnie w odwrotnej zależności. Dla mnie widoczna różnica to gaśnięcie silnika.
Dzięki za podpowiedź Lodoo, muszę tę sprawę dokładniej obadać
Czyli normalnie podłączyć wężyk od przyśpieszacza zapłonu do gaźnika a resztę zaślepić?
A co dokładnie robi ten wynalazek z boku gaźnika co otwiera delikatnie 1 przepustnicę?
Do niego też normalnie wężyk podłączyć z gaźnika?
a A3 to co to jest
idzie w kolektor - ale poprzez gaznik w tym przypadku... o tym nie wiedzialem...
wchodzi w gardziel gaznika albo w jego podstawe, ale juz pod przepustnicami - czyli tak jakby do kolektora...
No no... a skąd wiesz czy za czy przed przepustnicą? Pewnie z logiki hehe. Owszem, na zdjęciach z początku wątku są 3 krućce i zagadką jest który z nich, to A3....
EDIE:
Pytanie konkursowe:
Co to jest i jak dokładnie nazywa się D?