Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ehh, gaźnik pochodzi z silnika C2J 788, który... miał EGR Do niego podchodzi moduł RE217. Tyle że nie gwarantuję, jak będzie się zachowywał bez sygnału z EGR. Spróbował bym raczej jeden ze standardowych, RE025 lub RE257, w zależności gdzie masz króciec podciśnienia. Jak masz jakąś fotę tyłu gaźnika to dawaj. Jak nie to poszukam.
PS. Przy szukaniu tego gaźnika wzbogaciłem się o bardzo ciekawą rozpiskę gaźników stosowanych w Renault
króćców mam z tyłu 3 fota rano, bo nie mam siły do piwnicy znów chodzić
póki co, założyłem znów zenitha, bo auto MUSI jeździć.
mam jeden króciec na dole, drugi króciec ( chyba od podciśnienia, bo na poiomie przepustnicy i z kilkoma małymi dziurkami kolo niej), i jeszcze jeden wyżej.
żaden nie ma czarnego ringa
ale nie gwarantuję, że ringi na nich są prawidłowych kolorów.
Pacnę Cię. Wiem, chcesz kupić 025 lub 257, ale nie masz wyboru. Musi być dobry i już. 257 wytrzymywał specyfikację 68KM, one nie mają odcięcia Kwestia jest w sterowaniu i to zasadnicza, gaźnik pod 257 nie pojedzie na 025 (lub pojedzie ze stukiem)
Obawiam się, że 1-3, 2 od EGR, 4 podciśnienie do modułu 025, 5 zawór biegu jałowego. Qrde pamięć mnie zawodzi, a podglądnąć nie mogę bo już nie mam gaźników. Szkoda że ktoś się bawił ringami, byłoby jasne.
powiedzmy, że mój kolektor nie ma już funkcji EGR. znaczy się na razie ma, ale jak nie będzie miał, to wystarczy zaślepić '2' w gaxniku??
i jeszcze jedno pytanie:
który moduł nie obsługuje EGR 025 czy 257?? bo chcę się tego pozbyc chyba że nie mam wyboru, i MUSZę to mieć.
i teraz pytanie: czy na 257 będzie mógł przez jakiś czas jeździć?? dopóki nie znajdę 025?? nie robię jakichś masakrycznych odległości, w ciągu ostatnich dwóch lat Renata przejechała 3573 kilometry
Możesz próbować, ja jeździłem na 025 z zaślepionym podciśnieniem (Rosic i Maolat też) i też dawał rady. Ale nie był tak ekonomiczny jak po podłączeniu dobrego modułu i zyskał moc w niskich obrotach.
Zapewniam Cię, że nie, ale na re025 powinien jechać poprawnie.
Niech się no na forum przyzna ten, któremu sprezentowałem mój re025 na próby... Bo nie pamiętam komu... Chyba że oddałem z autem?... Qrde skleroza... Może nawet go sprzedałem ale to bym pewnie pamiętał
1 ->2 jak mniemam - podciśnienia z zaworó do powietrza jest takowy
3 -> podciśnienie z gaźnika - 3 albo 2 - nie pamiętam chyba tu musze być dwa elektrowawory do powietrza
4 -> zaślepiony 4 olej zaślepić ( ja nie miałem u siebie takiego
5 -> moduł - + z wiązki ( to elektrozawór) nie modół
6 -> regulacja mieszanki ( jeszcze nie ruszałem w sumie )
no tak to regulacja
A z kolektora ssącego nie masz wyjścia na rurkę do podciśnienia czasem do modułu ?