Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Nagrzewnica !!!!

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Karol

Post autor: Karol »

jak chcesz, to mam cały tunel z super piątki z nagrzewnicą, i jak znajdę to z wiatrakiem ;) ale nie polecam używek :-P

jak byś chciał, to się możemy dogadać co do ceny ;)
Yakkul

Post autor: Yakkul »

rocker pisze:Dobrze, dobrze...jeno gdzie ją kupić ? Bydgoszcz to pustynia, jeśli chodzi o części do piąteczki :(
Pozdro i dzięki za rady :)
No, przejrzałem forum i już wiem:)
zobacz jeden post wyżej ;-) jeśli interesuje cię używana myślę że warto
Karol

Post autor: Karol »

;) pewnie że warto, bo jest na bank sprawna, mój ojciec nie trzymał nigdy popsutych części, zresztą spytam się go czy nie ciekła, jak wróci z nocki ;) ale jestem przekonany że jest sprawna.

jak chcesz, to uderzaj na priv ;)
rocker

Post autor: rocker »

Wracam do tematu. Zrobiło się zimno :) Nagrzewnicę już mam, tylko wymiana :( Czy mógłby ktoś rzucić okiem i skomentować po polsku ?

http://www.forum-auto.com/pole-techniqu ... 290352.htm
Pozdro.
arex2006

Post autor: arex2006 »

oj oj z francuskiego to ja kojarze tylko "Le Car"
Hormon

Post autor: Hormon »

Czy mógł by mi ktoś podać wymiary nagrzewnicy z wersji gtx, ponieważ moja cieknie a chciał bym ja zamówić jak najszybciej, właśnie bylem dziś zamówić i kumpel mówi mi ze są dwa rodzaje i musi mieć rozmiary żeby mi zrobić zamówienie..

P.S koszt nagrzewnicy to 60 zl :), pisze to dlatego ponieważ gdzieś na forum czytałem ze ktoś kupił za 250 zl :(
jaszczur

Post autor: jaszczur »

A mi powiedzieli w serwisie renault 600 zł za valeo a 420 za jakas zamienną?? co wy na to?
A EGR zaspiewali 400 i nie ma zamienników:) co wy na to??? ktos chce mnie oszukac? widzialem cene na ekranie monitora bezposrednio w Renault Tychy.
Hormon

Post autor: Hormon »

jaszczur na pewno ktoś chce Cie oszukać, sam kupiłem wczoraj nagrzewnice i zapłaciłem 60 zł
jaszczur

Post autor: jaszczur »

W takim razie ja tez taką chce kupić! Teraz pytanie czy wymiana jest uzasadniona jezeli podejrzewam ze przyczyna zbyt slabego ogrzewania w samochodzie jest zapchana nagrzewnica? Jesli to glowna przyczyna to jestem w stanie to wymienić lecz nie wiem czy rade zrobic to sam. Kupilem juz plyn bo mam z zeszlego roku rozcienczony destylem gdyz troche mi go schodzi... musi parowac bo nigdzie nie cieknie... druga sprawa to czy wazny jest zaworek do odpowietrzania przy przewodzie z termostatem? w moim zamiast zaworka jest zaslepione i uszczelnione jakim klejem ktory po zaschnieciu staje sie jak kamien....

pozdro i czekam na re:
lodoo
Post autor: lodoo »

nagrzewnica jest identyczna we wszystkich R5 w nowej budzie

do dostania w sklepach z czesciami do francuzow... ja placilem 3 lata temu cos kolo 90zl

wymiana jest czasochlonna bo rzeba pol auta rozebrac w srodku :-D ale dosc latwa :-)
Rosic

Post autor: Rosic »

My właśnie mamy wymianę nagrzewnicy za sobą. Koszt nagrzewnicy Ł25. Wymiana zajęła nam około 4h - 2 sesje po 2h mniej więcej. Trzeba było deske z zaczepów zrzucić, ale nie trzeba było jej ściągać całkowicie.
rocker

Post autor: rocker »

Rosic pisze:My właśnie mamy wymianę nagrzewnicy za sobą. Koszt nagrzewnicy Ł25. Wymiana zajęła nam około 4h - 2 sesje po 2h mniej więcej. Trzeba było deske z zaczepów zrzucić, ale nie trzeba było jej ściągać całkowicie.
Hmm.. a po kiego czorta zdjęta kierownica ???
Pytam, bo też będę w tygodniu z tym walczył... :-(
No. Sprawa nagrzewnicy zakończona pomyślnie :-) . 2 h !!!! roboty i po krzyku. Straty są , nie powiem :oops: . 2 boczne zatrzaski deski :-( (co by było śmieszniej, padły podczas próby odczepienia pod srubokrętem) i kawałek przegrody, który musiałem wyciąć :oops:
Reasumując; odczepiłem deskę(nie demontowałem), odkręciłem 3 śruby trzymające kolumnę nagrzewnicy; za pedałami, za licznikami, za bezpiecznikami i potem pomalutku...poszło.
Serdeczne dzięki, wszystkim - za rady :-D
Aha, nagrzewnica - 140 zyli.
Za wymianę życzyli sobie.. 150- 200
No i oczywiście wiem już po co zdjęta kierownica....
ODPOWIEDZ