Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

MIEJSCE WYŁADOWAŃ EMOCJONALNYCH

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

Elvis_Presley

Post autor: Elvis_Presley »

A gdyby kogoś potrąciła przy cofaniu to co? :-/ Są jakieś inne procedury? Nie mam słów na niektóre aspekty prawne.

Kup jakiegoś złoma z ważnym OC i przeglądem za grosze, rozpędź się trochę i przypierdol jej w tego uniaka, może się czegoś nauczy.
Robcio_GTT

Post autor: Robcio_GTT »

sprawa by była gdyby w renówce była osoba lub w uno był pasażer
wtedy można by o narażanie zdrowia
chore prawo mamy i tyle...
jjmag

Post autor: jjmag »

przecież masz dowód na zdjęciu na uj liczysz wal do baby albo pokrywa koszta naprawy albo walisz z tym do sądu i krótka piłka wtedy dojdą jej dodatkowe koszta i masz to gdzieś jak nie zapłaci to masz prawo udać się z tym nawet to komornika a on ściągnie szybko
vino1986

Post autor: vino1986 »

wiem ze mamy chore prawo bo tez juz nie raz sie na przepisie przejechalem... ale nie ma co kieruj sprawe do sadu... masz czarno na bialym dowod ze baba walnela Ci w samochod wiec sprawe wygrywasz na bank... tylko ja bym sie zastanawial nad bieglym rzeczoznawca zeby ocenil wartosc wyrzadzonych szkod porobil fotki i jeszcze to wszystko przedstawil przed sadem...
jjmag

viniu a po co biegły podjeżdżasz do najbliższego aso i prosisz o wycenę i kosztorys naprawy danego uszkodzenia a oni jak kazdy wie mało sobie nie liczą a naprawić zawsze możesz gdzie indziej po mniejszych kosztach
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Tylko wobec tego postepowanie na drodze cywilnej - nie daruj s...
jjmag

tylko zainwestuj jeszcze w jedno a dokładnie jakiegoś informatyka z uprawnieniami biegłego sądowego żeby powiększył obraz tablic rejestracyjnych oraz osoby która wsiadała za kierę żeby nikt nie mógł tego podważyć, sprawe ma automatycznie przegraną jeszcze ci za biegłego będzie musiała zwrócić
Robcio_GTT

jak nie pójdzie naprawa z jej OC, to napewno nie odpuszczę
vino1986

Post autor: vino1986 »

jjmag pisze:viniu a po co biegły podjeżdżasz do najbliższego aso i prosisz o wycenę i kosztorys naprawy danego uszkodzenia a oni jak kazdy wie mało sobie nie liczą
a teraz kuku... mialem taka sytuacje i nie zaakceptowal ubezpieczyciel kosztorysu od kolesia co ma podpisane z serwisem VW... i nie chca mi takiej kasy wyplacic i musze bieglego powolac i sie w sadzie z ubezpieczycielem spotkac... wiec jezeli sprawa do sadu to tylko i wylacznie zostaje biegly jak chcesz sprawe wygrac... a i on malo nie liczy za naprawy samochodu...
rocker

Post autor: rocker »

Nie. Panowie.
To, że była to droga wewnętrzna, nie upoważnia policji do zaniechania znalezienia winnego !!! Równie dobrze w np. moim przypadku - kiedy dostałem strzała na parkingu (też droga wewnętrzna) mogli mnie olać....
Czyli jeśli przestępstwo lub wykroczenie następuje na terenie prywatnym - policja nie reaguje, pozostaje droga cywilna...PROSZĘ WAS -NIE WYPISUJCIE GŁUPOT !!!!
A ty Robcio - na komisariat, czy jak się to tera zwie i zadyma na całego !!!!
Ta kobieta nie tylko złamała przepisy K.D. ALE ZNISZCZYŁA TWOJE MIENIE !!!! Co za róznica czy w miejscu prywatnym czy kxxxa państwowym !!!!
Kuźwa....co się w tym kraju dzieje...
Robcio_GTT

Rocker sprawa jest na policji i pani z dochodzeniówki powiedziała że czy baba z uno winna czy nie winna to i tak umorzy sprawę, bo nie mogą nakładać grzywny na dr. wewn.
rocker

Robcio_GTT pisze:Rocker sprawa jest na policji i pani z dochodzeniówki powiedziała że czy baba z uno winna czy nie winna to i tak umorzy sprawę, bo nie mogą nakładać grzywny na dr. wewn.
"Pani" z dochodzeniówki ma zasrany obowiązek uznać że baba winna i ZNALEŹĆ ją !!!!
Udać się do niej i ustalić jej polisę.... :evil: :evil: :evil:
Wystarczy.... grzywny nie ma za co nakładać - to się zgadza .
Robcio_GTT

Rocker więc ma być tak jak napisałeś
tylko miałem nadzieję, że jej mandat konkretny przywalą
rocker

Niestety :-(
i spoko...z oc dostaniesz....
jjmag

tylko z oc albo dostanie 500 zeta albo mu stwierdzą szkodę całkowitą ze względu na wiek pojazdu bo koszta naprawy według aso przewyższą wartośc auta, ogólnie w żadnym cennikach nie ma 5 ale wezmą porównają sobie średnią cen nawet mogą to zrobić na podstawie alegro czyli około 1500 złoty i do wypłaty przy szkodzie całkowitej nalicza ci od 500 do góra 800 zeta
ODPOWIEDZ