Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Swap amortyzatorów?
Moderator: Moderatorzy
może innaczej...poszukać dłuższych mcpersonów tylko z olejowymi amortyzatorami,przespawać dolne mocowania z orginalnych (gazówki przy spawaniu mogłyby puścić) i spróbować to skręcić z orginalnymi poduszkami mcpersonów z piątki.Co do tyłu to faktycznie tylko podniesienie na drążkach.Myśle że 4 cm podniesienia + opony na wyższym profilu już by sporo pomogło.Przy 10 cm to chyba będą półosie wypadać...
To wtedy się reguluje kąty i zbieżności, tak mi się zdaje.jeżli będą dłuższe amory z przodu to prawdopodobnie nie zgra to się z fabrycznymi zwrotnicami i koła będą przechylone do środka auta(przy górze)
Myślę ogólnie że 10 cm to dużo i niebezpiecznie - faktem jest że rzeczywiście półosie mogą na to narzekać. Tylna belka tak jak mówi tommies - od Rapida było by najbezpieczniej i najrozsądniej, choć nie wiadomo czy dokładnie taką znajdę za jakąś rozsądną cenę.
Mi by starczyło gdzieś 4-6 cm w górę, to już by było dużo - do tego założyłbym odpowiednie kółka i by śmigało.
Ale te podkładki do kielichów to z czego?

Ogólnie to spawanie odpada - brak czasu ojca, brak porządnej spawarki, brak pozwolenia/umiejętności moich własnych i radykalnie brak bezpieczeństwa.
do pospawania to możesz komuś zanieść 2kpl amorów to do plecaka zmieścisz ja mówie o takim wyregulowaniu wysokości zawieszenia żeby bylo mniej wiecej 4-6 cm wyżej i był długi skok zawieszenia.Czy przy aucie podniesionym na windzie (rozciągnięta sprężyna) zmienia sie kąt pochylenia koła do minusa?Niewydaje mi sie...przy gwintowanym zawiasie masz ok.8-10cm regulacji a kąt nachylenia sie nie zmienia aż tak radykalnie (korekta na zwrotnicach)Teraz rozkmina co do propozycji lodówy: podkładki do kielichów?Nierozumie patentu.Jak?Podkładki pod sprężyny?Może lepiej dopasować dłuższe ale znowu będzie twardo i amortyzator wyciągnięty na maxa?To nie bedzie na wybojach działać.
podkładki między talerz przykręcony do kielicha, a sam kielich... bez ingerencji w całą kolumnę makpersona... czego tu nie rozumiesz??
kąty się nie zmieniają?? a to dziwne... z geometrii z trójkątów w podstawówce dwója była co??
auto w dół - koła w negatyw (góra kół do wewnątrz)
auto w górę - koła w pozytyw (góra kół na zewnątrz)
kąty się nie zmieniają?? a to dziwne... z geometrii z trójkątów w podstawówce dwója była co??

auto w dół - koła w negatyw (góra kół do wewnątrz)
auto w górę - koła w pozytyw (góra kół na zewnątrz)