Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

zmiana tarcz zegarów i podswietlenia, jak rozebrac deskę?

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Karol

Post autor: Karol »

czyli najlepiej było by rozszabrować jakąś 19 diesla z fajnymi zegarami??

a były w wersji 1,6 diesel??

jak nie, to lepiej byle jaki moduł, i czujnik, tak jak pisałeś... to nawet taniej wyjdzie, bo cewka nie jest potrzebna... byle tylko ząbki były na kole... 8-)
lodoo
Post autor: lodoo »

no najlepiej tak jak mowisz wyjac komplet z jakiegos auta..

albo poprostu zrobic czujnik :-D magnesik maly na kolo pasowe i hallotron obok i juz mamy 1 impuls co 1 obrot :-D - niestety nie wiem jak wyglada sygnal z modulu na obrotek...
Karol

lepiej kupić:
http://allegro.pl/item309105579_modul_c ... aznik.html
cewka nie potrzebna ;)
http://allegro.pl/item305700083_czujnik ... lt_19.html

+ zegary z obrotkiem ;)

podpiąć moduł, do niego czujnik, wypuścić sygnał do zegarów, i gitara :)

WARUNEK:
ząbki na kole :)
cichy

Post autor: cichy »

glock pisze: ja na starym forum znalazlem jeszcze jak funkcjonowało :D cichy dorzucal jeszcze chyba w 2006 :D z tego co pamietam to skan i negatyw ogrinalnych tarcz :D
tak jak piszesz, robiłem takie cuś...dzisiaj stwierdzam że nie popełnił bym tego drugi raz... :-)
Chyba się zestarzałem i przeszły mi takie rzeczy..na szczęście ;-)
glock

Post autor: glock »

cichy pisze:nie popełnił bym tego drugi raz
jak zaloze i mi sie nie spodoba to tez polecą z deski białe tarcze :D a jak sie spodoba to zostana i zmienie podswietlenie :D
Karol

ja bym nie zmienił moich na żadne :-P
bont

Post autor: bont »

że sie tak podepne pod temat. próbował ktoś może wepchnąć deskę rozdzielczą z 19 do R5? jak myslicie mogło by sie to udać? mam renie z 91 ale jeszcze tę starą deske z przesówną regulacja powietrza i bez obrotomierza, a chcial bym wrzucić zegary z 19 tyle że do tej deski nie ma szans.
Karol

możesz być pierwszym, który tego dokona ;)

a tak serio, to zmierz sobie, czy szerokość ta sama ( mam wątpliwości) i czy kierownica w tej samej odległości od brzegu ;) reszta powinna pasować...

ale: miałbyś dużo rzeźby z ogrzewaniem, z elektryką chyba że wiązki przełożysz, z mocowaniami deski, bo pewnie są w różnych miejscach..

jak już, to bym się na Twoim miejscu skusił na deskę z GTT, lub inną z 'lepszej wersji' ;)
lodoo
Post autor: lodoo »

yakkul wsadzil deske z audi 100 bodajze, takze wiesz.... przy odpowiednim nakladize pracy wszystko jest mozliwe :-)

ladnie pasuje z CLIO 3 ;-) z clio 1 bez problemu tez....
KuchaR

Post autor: KuchaR »

Kiedyś na mobile.de widziałem campusa rocznik 92 z deska od clio 1.Podobno były montowane seryjnie. :?:
Karol

chyba nie... :P ktoś przełożył, i tyle.. ;)
bont

Post autor: bont »

fajnie bedzie być pierwszym hehe. wole żeby udało sie to przełożyć nakładem pracy niż finansów bo z tym troche gorzej, pożeźbić zawsze można, będe kombinował.
Karol

powodzenia ;) a nie podoba Ci się bardziej deska z GTT albo z GTE?? bo te z Clio, przyznam szczerze nie są takie piękne... :P [ojciec ma clio1 ]
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

ja kombinowalem zeby przelozyc calos z r19 16v deche ale zostawiam moja flokowana z r5 :P
ODPOWIEDZ