Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Kierownica - glupie pytanie

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Maolat

Post autor: Maolat »

Naza pisze:napewno nie jest to wyłącznik kierunkowskazów bo to juz dawno mam wypiete a ten metal wystaje z kierownicy
Wyłącznik kierunkowskazów. !! Rosic ma racje ! Sluchaj sie starszych :P
Naza

Post autor: Naza »

Rosic pisze:To jest wyłącznik kierunkowskazów. Jak włączasz kierunek, kręcisz kierownicą i potem wracasz to coś musi go wyłączyć - to właśnie robi ten bolec...
chyba ze o to chodzi :-D

ale kierownica jak siedziala tak siedzi :-( juz nie wiem co robic
Maolat pisze:Wyłącznik kierunkowskazów. !! Rosic ma racje ! Sluchaj sie starszych
Tak jest prosze pana :mrgreen:
Awatar użytkownika
nikos

Post autor: nikos »

a tym mlotkiem na nawalasz w nabe czy kierownice? bo ja jak nawalalem w kiere to nie chcialo zlesc a jak w nabe to zlazlo.
Naza

nikos pisze:a tym mlotkiem na nawalasz w nabe czy kierownice? bo ja jak nawalalem w kiere to nie chcialo zlesc a jak w nabe to zlazlo.
gdzie jest te nabe bo nie zabardzo sie na tym znam ;-) (wale tylko po kierownicy)
wsmpw

Post autor: wsmpw »

nie masz naby masz normalną kiere a po co zdejmujesz kiere???:> może łatwiej będzie zdjać z kawałkiem do 1 przegubu i potem zdjąć w imadle?
Yakkul

Post autor: Yakkul »

Potrzebne są 2 osoby
Pod kierownicę od spodu kładziesz ciężki materiał np 10-15 kilowy młotek i mocno dociskasz dociskasz do góry, druga osoba lżejszym młotkiem uderza przez wałek od góry w środek drążka kierowniczego. I nie mów że nie zejdzie .... nie ma innej opcji musi zejść.

a ten "dzyndzel" ;-) to faktycznie jest na kierownicy do rozłączania kierunkowskazów jak kierownica powraca do początkowej pozycji idealnie na wprost :-P
Naza

wsmpw pisze:nie masz naby masz normalną kiere a po co zdejmujesz kiere???:>
blokuje mi cala deske wiec musze ja zdjac ;-)
jutro jak wrócę z pracy to sprawdze technike Yakkul ;-)

pa.
technika Yakkul pomogla wielkie dzieki
przepraszam ze teraz odpisuje ale nie mialem neta
dziekuje wszystkim ze pomoc ;-)
ODPOWIEDZ