Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Sposoby na pierdzace wycieraczki

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

lodoo
Post autor: lodoo »

podegnij troszke ramiona zeby zmienic kat miedzy piorami a szyba... na moj gust za bardzo piora "leza" w jedna strone....
Patriota

Post autor: Patriota »

umnie ... jak napastuje sobie szybe ...to nie żart pastą do blachy i wypoleruje wszystkie nierownosci znikaja i ładnie wszystko hula na starych wycierusach . takze jak niechcesz wymieniac wycieraczek poprostu zapastuj i wypoleruj szybe....
(stare wycierusy roznia sie od dzisiejszych silikonowych )
Yakkul

Post autor: Yakkul »

Patriota pisze:umnie ... jak napastuje sobie szybe ...to nie żart pastą do blachy i wypoleruje wszystkie nierownosci znikaja i ładnie wszystko hula na starych wycierusach . takze jak niechcesz wymieniac wycieraczek poprostu zapastuj i wypoleruj szybe....
(stare wycierusy roznia sie od dzisiejszych silikonowych )
:shock:
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

gufner pisze:Podjade jak juz zrobie przeglad haha, od miesiaca jezdze bez. skleroza kurde.
jakbys mial problem daj znac :) 8-) 8-)
Yakkul

Gufner a sprawdź czy są dokręcone mocowania gdzie wychodzą z karoserii, i jeśli mają luz na osi to będzie ciężko.
gufner

Post autor: gufner »

Dzieki Yakkul. Okazalo sie ze mam luzy. Te uszczelki co sa pomiedzy karoseria a ramieniem mam juz tak padake ze sie ruszaja, lataja, parcieja, łamią, i masakra ze az woda do srodka leci :-) Jest to do dostania jakos?
Yakkul

Spoko wymontuj stare i weź ze sobą do sklepu dobiorą ci coś podobnego
karo3003

Post autor: karo3003 »

a co powiecie o tych wycieraczkach "płaskich" i o kształcie łuku... sprawuje się to dobrze czy kolejna ściema :-/
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

one sie dobrze sprawuja ale nie w r5 :P

zalozylem dedykowane do r5 dlugosci czyli 2x 45cm valeo x-trm szybe mam nowa i duuupa slabo scieraja nie dokladnei zakladam na fusiona i tam lataja az milo idealnie
lodoo

te wycieraczki musza miec mocne sprezyny w ramionach... ja mialem 1 dluga 55cm i dawala rady... - w zimie tragedia za to :-D normalne sie porusza i dzialaja a te sie oblepia przez noc i sa sztywne jak patyki...
ale jak nie ma mrzu to sa ok...

fakt faktem ze w R5 takie zwykle spisuja sie jednak lepiej...
karo3003

Post autor: karo3003 »

tak myślałem, one są do nowych samochodów raczej...
lodoo

no przy nich szyba musi miec specyficzny ksztalt... one sie ta bardzo nie dopasuja... szyba nie moze byc zbyt plaska oraz zbyt mocno wygieta... musi byc lagodny rownomierny luk...
wsmpw

Post autor: wsmpw »

a od uno jedna na środek by nie zdawała egzaminu bo właśnie sie zastanawiam żeby jedną dać..
lodoo

nie musi byc z uno... mozna przerobic mechanizm z R5.... ja tak zrobilem i daje rady :-)

pole widzenia jest ok :-)
żuwik

Post autor: żuwik »

Miałem wycieraczki bezżebrowe firmy auto collection (produkcja jacky) i spisywały się rewelacyjnie. Kontakt do szyby był taki, że jak była po kilkukrotnym przejechaniu (np. po spryskaniu) szyba sucha, to silniczek wycieraczek nie wyrabiał. W zimie nie przymarzały do szyby i wystarczyło stuknąć i wszystko odpadało. Minus tylko taki, że spryskiwacz od strony kierowcy nie dawał rady psikać nad nią.
ODPOWIEDZ