Strona 2 z 2
					
				
				: 26 września 2007, 17:12
				autor: Arti
				76stitch pisze:a czy wszystkie jadalne  

 
z tego co widać na zdjęciu to raczej tak
 
			
					
				
				: 26 września 2007, 17:21
				autor: 76stitch
				wiem tak tylko napisałem bez obrazy tacy stali grzybiarze napewno się niemylą 

 
			
					
				
				: 27 września 2007, 10:08
				autor: Balos
				Spoko 

 wszystkie dobre
 
			
					
				
				: 27 września 2007, 11:15
				autor: McGregor
				Niektórzy mówią, że wszystki grzyby są jadalne, tyle tylko że niektóre tylko raz 

 
			
					
				
				: 27 września 2007, 15:34
				autor: KuchaR
				Masz racje.Niektórzy twardziele przeżyli zatrucie muchomorem sromotnikowym. 

 
			
					
				
				: 27 września 2007, 18:17
				autor: pavko
				Kuchar pisze:Niektórzy twardziele przeżyli zatrucie muchomorem sromotnikowym. 

 
 
 ale to chyba dla tego że razem z nimi do szpitala przywieźli dawcę nerek i wątroby...  

 
			
					
				
				: 27 września 2007, 19:09
				autor: Yakkul
				Mało gotowali  

 podobno jak kilka razy się przegotuje i zmienia wodę to muchomora można zjeść. Nie próbowałem i nie mam zamiaru  
 
 
Ale jak nie ma urodzaju to i olszóweczki nie są złe  

 
			
					
				
				: 27 września 2007, 22:42
				autor: KinioPP
				Yakkul pisze:Ale jak nie ma urodzaju to i olszóweczki nie są złe  

 
Bo powoli trujące 

 
			
					
				
				: 29 września 2007, 21:07
				autor: gajosik
				co do grzybów to ja byłem dzisiaj na grzybobraniu - i efektem były dwie siateczki grzybów - w tym około 20 prawdziwków(mój osobisty rekord w znajdywaniu), a podgrzybków to sie nie liczy...
			 
			
					
				
				: 29 września 2007, 23:29
				autor: Arti
				no ładnie
ja właśnie skończyłem marynować pełno dzisiejszego stuffu 
 
 
idę spać
bo rano wyprawa na szczupaka  
 
 
ale to już nie ten temacik...
edit
zdjęcia takie sobie, bo z telefonu...
sobotni spacer z synkiem
 
to z niedzielnego spaceru z małym 

 po osiedlowym zagajniku 
 
 
a tutaj w zeszły weekend  
 
 
wysyp prawdziwków 
 
 

 

 

 
 
śmieszna sprawa
kawałek korzenia, obok rosły maślaki, dlatego na niego trafiłem
ciekawe, czy tylko mnie się kojarzy...
 
a tutaj taki sobie pień

spotkałem też szmaciaka gałęzistego
gatunek chroniony
podobno ma smak orzecha włoskiego, nigdy nie sprawdzałem
 
a to z tego weekendu, oczywiście nie wszystko...
 
no to tyle by było do następnego razu  

 
			
					
				
				: 3 października 2007, 16:26
				autor: 76stitch
				niezły korzeń 

 a maślaki jak najbardziej pozytyw
 
			
					
				
				: 3 października 2007, 16:28
				autor: 76stitch
				ja tam niemam takich wyników jak ty tylko wiadro rydzy i 18 prawdziwków szkoda że telefonu niemiałem z sobą 

 
			
					
				
				: 3 października 2007, 18:29
				autor: Arti
				no to ładnie-nie opowiadaj, że słabo, ja to rydzy już nie widziałem ze 7lat