Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
ile koników ma 1.4?
Moderator: Moderatorzy
Dokładnie. Ja mam wersję Flash TL czyli z silnikiem 1,1. Chociaż co do wyposażenia to też się zastanawiam cały czas o co mogło chodzić, no chyba że o skrzynię pięciobiegową co raczej nie było standardem przy tej pojemnościRosic pisze:72 LoDounie 74.
Flash z tego co wiem to byla tylko wersja limitowana jakas dotyczaca raczej wyposazenia. Natomiast 72 konie mialy wersje TS, GTS i wyasneTSE

Generalnie każde dążenie do bardziej przyjaznego środowisku samochodu odbywa się kosztem mocy i pogorszenia ekonomiki (spalania). Wtrysk przebija gaźnik w precyzji dawkowania, jednak zazwyczaj te auta strojone są pod katalizator, co wiąże się z kilkoma ograniczeniami. Również zależy to od intencji producenta, większość dąży do ekonomiki jazdy w większym stopniu niż do uzyskania bardzo dużej mocy.bont pisze:czyli gaznik ma więcj koników niż wtrysk? zawsze myślałem że wtrysk jest lepszy wkońcu to nowsza generacja.
analogicznie 1.4 na gazniku ma więcej koni niż wtrysk?
W przypadku R5 z silnikiem 1.7 wersja gaźnikowa ma moc porównywalną do wielopunktowego wtrysku, lepsze dolne zakresy (brak katalizatora pomaga) i dużo lepsze parametry od wtrysku jednopunktowego. Ma jednak wadę wyeliminowaną w autach z wtryskiem. W kwestii 1.4 wersja na wtrysku (jednopunktowym) jest najsłabsza i słabsza w dolnych zakresach od wersji gaźnikowej z jedną gardzielą tej samej mocy (60KM). Na gaźniku dwugardzielowym były 3 warianty mocy - 60, 68 i 72KM. Bez żadnego problemu jednak można przejść z 60 na 68, 72 również jest na wyciągnięcie ręki, wymaga jednak niewielkiego wkładu finansowego.