Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Witam wszystkich i każdego z osobna
Moderator: Moderatorzy
tak, zgadza sie , własnie te żółte numery zarejestrowany jako zabytek ponoć miały kosztować ok 2 tysie, ale się nie martwie ogarnę go i pójdzie do sprzedania
Ps na zlocie pod Olkuszem widziałem się z chłpakami, i mówili ze ktos z Tarnowa ma dużo częsci na zbyciu - czy to o Tobie była mowa?, pozdrawiam
Ps na zlocie pod Olkuszem widziałem się z chłpakami, i mówili ze ktos z Tarnowa ma dużo częsci na zbyciu - czy to o Tobie była mowa?, pozdrawiam
Wiesz ja nie neguję kwoty czy wartości twojego auta
ja tylko mówię że znam jego historię
. Auto jest na żółtych blachach od dawna co można sprawdzić w dowodzie a ty kupiłeś na paru umowach więc kogo kosztowały 2tyś ? Na pewno nie tego co ci sprzedał
A co do czesci to niewiem kto to mówił ale pewnie chodziło o mnie bo tu nikt inny niema r5 babci co dopiero czesci . Jak byś coś potrzebował to pisz śmiało .Mam tego naprawdę dużo .

Dzięki za odpowiedzi INTEL jak się zoriętuje co konkretnie będzie potrzeba to wiem do kogo , a co do opisu - to jak go do garażu wstawiłem to jeszcze nic nie grzebałem zdjęc także brak, nawet tablice nie przkrecone . Ale sprawy rejestracyjne mam za sobą. Teraz przywoże Forda Juniora do domu i jemu trzeba będzie poswięcić więcej czasu 

-
-
Opinia rzeczoznawcy nie jest obligatoryjna. Wystarczy, że zrobisz pięknie Białą Kartę sam i konserwator klepnie. Gdzieniegdzie konserwator wymaga opinii rzeczoznawcy, ale nie jest to regułą. Poza tym skąd konserwator czy inny rzeczoznawca ma mieć pojęcie o tym, że to szczepan? Natomiast powinno to byc weryfikowane mimo wszystko i każdy szczepan od razu na części powinien być kwalifikowany.
-
Tak i boli mnie to właśnie, że na żółtych blachach są szczepany, składaki, auta z gazem, Nissany Sunny, Passat B5 po FL czy Vento. Ale to Polska......
[ Dodano: 1 Marzec 2016, 20:40 ]
Wątpię, żeby miał Wpis do Centralnego Rejestru Zabytków w Warszawie. Raczej Wpis do Wojewódzkiej Ewidencji. To spora różnica.
I raczej żadnej ochronie nie podlega.
[ Dodano: 1 Marzec 2016, 20:40 ]
Wątpię, żeby miał Wpis do Centralnego Rejestru Zabytków w Warszawie. Raczej Wpis do Wojewódzkiej Ewidencji. To spora różnica.
I raczej żadnej ochronie nie podlega.
Dość dawno miałem z tym do czynienia jak miałem zamiar swoje renault6 na zabytek rejestrować i konserwator z Katowic obligatoryjnie żądał opinii rzeczoznawcy o pojeździe , o stopniu orginalności, zgodności wyposażenia z wersją i numerami itp, itd..dredzioch1 pisze:Gdzieniegdzie konserwator wymaga opinii rzeczoznawcy
Oprócz tego konserwator dobrze wiedział co to za samochód i miał obszerną wiedzę na temat tego modelu (innych pewnie też) choć jest i był to pojazd mało znany na polskich drogach.No ale było to już parę lat temu i odniosłem wrażenie że ów pan jest doskonale przygotowany do pełnienia tej funkcji.
A niedawno widziałem nissana sunny (chyba) na pewno był po roku 90-tym, pognity, zawór lpg aż kłuł w oczy, wnętrze zasyfione bo gostek handlował jakimiś rupieciami i co widzę!!!? Żółte blachy, pojazd zabytkowy!! Aż mnie krew zalała.
-