Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Jakim silnikiem można zastopićsilnik 1.1?
Moderator: Moderatorzy
-
supermonster
Czegoś tu nie rozumiem... Renault 5 MkI to już auto kultowe, klasyczne. Samochód starej konstrukcji i jedyna droga do modyfikacji takiego auta to wyszukiwanie części oryginalnych (nowych bądź używanych) i przywracanie tego auta do stanu oryginalnego. Po 30 latach od wyprodukowania samochód taki raczej powinien być używany jako auto na weekend, na zlot, do czerpania przyjemności z jazdy przez miłośnika starych aut. Owszem, w wielu przypadkach jest to auto tanie i kupowane przez niezamożnych studentów lub inne osoby z niewielkim portfelem potrzebujące czterech kółek do jeżdżenia na codzień - OK. Ale profanacje w stylu wkładania silników z opla; min. 1.8 i szukanie mocy to droga do nikąd!!! Silnik 1.8 to moc w granicach 90 - 140 KM i spora masa czego Twoje auto na pewno nie wytrzyma (zawieszenie, hamulce, rozwiązania konstrukcyjne) Więc albo sprzedaj to auto komuś kto je uszanuje i doceni i kup sobie GTE/GTT lub inne auto klasy GTI i ścigaj się po ulicach albo zarzuć wreszcie takie plany i ciesz się autem, które ma w sobie to "coś" i nie musi być szybkie żeby je kochać!
W podpisie pod obrazkiem piszesz klasyk a tym co przezntujesz bliżej Ci do ulicznego huligana kręcącego do 6000 rpm na każdych światłach.
W podpisie pod obrazkiem piszesz klasyk a tym co przezntujesz bliżej Ci do ulicznego huligana kręcącego do 6000 rpm na każdych światłach.
-
sopel
-
supermonster
-
Dziku
Kto ma hopla, wkłada Opla... Szkoda gadać, przecierz starą OHV'ke można bez problemu wykręcić jak sie chce zarówno turbo jak i N/A, a już zwłaszcza jak się ma główke od alpiny, to jak chcesz mieć N/A To wałek 290* i dwa DCOE/DHLA 40/45mm i dobry baran na wydech.... A turbo...temat rzeka, tu chyba nie ma końca, no chyba że budżetu 
Pozdro
Pozdro
-
sopel
-
Dziku
a jaki masz problem z 1.4 z r5 zrobić 100KM, duzo trudniej niż w Hoplu? wątpię, te silniki aż się proszą o zrobienie im dobrze... zauważ że w serii dochodziły do 72KM... Warto poszukać, bo poczekasz, wydasz na alpine i masz plug'n'play, a hopel bedzie wieczną rzeźbą, zwłaszcza że nie wyprowadziswz mu napędu nad koło zamachowe, o łapach pod silnik, alternator i flanszy pod skrzynie nie wspomnę...
Pozdro
Pozdro
-
tomo
Heja,
W ramach powitania: mam sobie taką renie na temat, czyli r4 ze zmienionym silnikiem ze starej r5ts.
Troche powalczylem z cleonem ale ogólnie wszystko jest plug&play.
Czuje się tą nadwyżkę mocy dlatego warto zmienic również skrzynkę
zamieściłem kilka fotek tutaj:
http://tomo.carbonmade.com/
W ramach powitania: mam sobie taką renie na temat, czyli r4 ze zmienionym silnikiem ze starej r5ts.
Troche powalczylem z cleonem ale ogólnie wszystko jest plug&play.
Czuje się tą nadwyżkę mocy dlatego warto zmienic również skrzynkę
zamieściłem kilka fotek tutaj:
http://tomo.carbonmade.com/
-
sopel
-
tomo
zasysanie jest przez dwuprzelotowego webera 32 dis 100 (jak w fuego) na nim jest taka oryginalna plastikowa obudowa z gumowym elementem amortyzującym drgania w który wepchnąłem kawałek rury PCV ze stożkiem 
taka se prowizora. Jest jeszcze sporo detali do zrobienia no i podłoga chyba od podstaw estetykę zostawiam na koniec
taka se prowizora. Jest jeszcze sporo detali do zrobienia no i podłoga chyba od podstaw estetykę zostawiam na koniec