Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Jak to zdemontowac ?

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

kucu

Jak to zdemontowac ?

Post autor: kucu »

Jak to idzie zdemontowac ?
Tzn chodzi mi o sam ten pierscien. Czy sie wogole da to samo wyciagnac czy tylko z kolumna kierownicza? Jest to demontowalne czy tez nie :>

Thx za pomoc.

Obrazek Obrazek
Mariusz

Post autor: Mariusz »

Jest to rozbieralne. Przynajmniej u mnie w Campusie jest. Całą kolumnę musisz wyciągnąć. Odkręc tu na wysokosci stacyjki i nad pedałami. powinna wyjść. a ta gume sie jakos wyciagao/wybijalo juz nie pamietam. A wogole to te gumy sa dwie. Jedna u góry a druga na dole kolumny
Awatar użytkownika
cyklista

Post autor: cyklista »

pierscien składa się z dwuch czesci
i rozbieralne to jest
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2008, 10:19 przez cyklista, łącznie zmieniany 1 raz.
kucu

Dziekuje za pomoc.
Jutro z tym powalcze, jak czas pozwoli...
Dam znac czy mi wyszlo :)
kucu

Obrazek Obrazek

ok poodkrecane, tylko wyjac nie umiem ;D
da sie ta czesc deski zdemontowac co jest na zdjeciu ? chodzi o dolna czesc.
albo moze da rade wyciagnac kolumne bez zdejmowania deski ?

edit:

moze uscisle :)

odkrecilem 4 srobki mocujace ja oraz srobe ktora laczy wieloklin przy pedalach.
nie wiem jak wypiac stacyjke ? czy moze sie ja da wyjac> bo ten caly badziew aluminiowy mam na nity, takze wniosuje ze kolumne bede z calym inwentarzem wyciagal. ale przeszkadzaja jeszcze kable ze stacyjki i chaczy o deske zaraz pod kolumna. chaczy ten drugi profil mocujacy kolumne...

nie chcialbym wyjmowac calej deski dlatego sie pytam czy sie da zrobic to bez tego :)

ps.jakby sie nie dalo to prosze napisac jak sciepnac cala deske, krok po kroku tak na chlopski rozum ;)
gufner

Post autor: gufner »

U mnie ta dolna czesc byla na stale wtopiona w gorna czesc deski. Nie mialem mozliwosci rozebrac ukł kierownicy bez zdjecia celej dechy.
wsmpw

Post autor: wsmpw »

a nie można odkręcić z przegubu i wsunąć na dół??
kucu

Kurde wolalbym pozostac w kabinie, robie to na parkingu pod domem, nie mam zabardzo warunkow i jak widac wiedzy :)

Najwyzej wywale cala dechce jak sie nie bedzie dalo inaczej. Tylko prosilbym o instrukcje :]
wsmpw

Post autor: wsmpw »

chwila nic od maglownicy nie odkręcasz są 2 przeguby w kabinie jeszcze jeden a po co chcesz to wyciągać???
kucu

No nie mowie o zadnej maglownicy.
Wlasnie pisze o tym przegubie przy pedalach, tam jest jedna sroba do odkrecenia.
Mam ta cala czesc juz luzem, tylko nie chce wyjsc przez deske.
A wyciagam zeby wymienic, nie jestem masohista zeby sobie roboty dla przyjemnosci robic ;)
lodoo
Post autor: lodoo »

calej deski nei trzeba zdejmowac, wystarczy ta plastikowa czesc.... ona trzyma sie na zatrzaskach, ktore bardzo latwo polamac - szczegolnie w takiej niskiej temperaturze jak jest teraz... no i na dole chyba 2 srubki to trzymaja.... tam w okolicach radia jak sie zdejmie konsole radia to tak od spodu...

albo cala deska - ale to grubsza robota jak nie chcesz nic ponicszczyc....
Awatar użytkownika
cyklista

Post autor: cyklista »

wystarczy ze roskrecisz pierscien i reszte sobie wyciagniesz tylko moze sie na frezie trzyma przy przekładni kierownicy ( tam tez jest sruba) ostatecznie na przewodach są kostki (stacyjka i sterownik świateł )i nie trzeba deski wyciagac
kucu

Obrazek Obrazek

W tym miejscu sie zaczepia.

Lodoo pisze:calej deski nei trzeba zdejmowac, wystarczy ta plastikowa czesc.... ona trzyma sie na zatrzaskach, ktore bardzo latwo polamac - szczegolnie w takiej niskiej temperaturze jak jest teraz... no i na dole chyba 2 srubki to trzymaja.... tam w okolicach radia jak sie zdejmie konsole radia to tak od spodu...
Poodkrecalem srobki, ale za nic mi sie nie udalo zdjac dolnej czesci.
Nie chce rwac na hama zeby nie polamac :)

Jakby ktos mogl dac fotke i zaznaczyc zaczepy w ktorych sa miejscach i jak sie zabrac do tego.
lodoo
Post autor: lodoo »

zaczepy sa wkolo calej plastikowej czesci tak co 10 cm.... maja szerokosc okolo centymetra i bardzo latwo je polamac....
w tej sytuacja - jesli tak dobrze ci trzymaja - nie ruszalbym bo szkoda... lepiej cala dehce zdjac...ale nie calkiem, tylko tak uniesc zeby kolumna wyszla...

zatrzaski masz na dole po bokach... wciska sie w nich takie uszka i wtedy puszczaja deske dolem... na gorze sa 3 zatrzaski, na srodku i po bokach, jakies 5cm od szyby... moze nie trzeba bedize ich ruszac... nie wiem tylko czy wyjdzie w ten sposob... moze byc koniecznosc odczepienia wszystkich gornych zatrzaskow i odsuniecia deski... te gorne zatrzaski sa poprostu na wcisk - trzeba jakims grubym srubokretem podwazyc deche... do bocznych jest dostep po demontazu kratek wentylacyjnych, do srodkowego dostep ciezki, trzeba najpierw zdjac plastikowa czesc hehehe - wiec zeby jej nie zdejmowac to trzeba podwazyc z boku albo jakos od spodu.... ciezki temat i trzeba uwazac zeby nie polamac ;-(
ODPOWIEDZ