Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Działanie pompy paliwa

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

Maolat

Działanie pompy paliwa

Post autor: Maolat »

Witka mam takie male pytanie ,, jak powinna dzialać pompa paliwa ... ja mam tak,
po przekreceniu stacyjki pompa paliwa juz zaczyna dzialac i nie przestaje .... Jak dziala mala pompka paliwa .... bo u mnie jak niema paliwa w malym baku to ona ciagle "przelewa" (przelewa przez okolo 40 sekund jak zaczyna sie rezerwa w duzym baku po czym stoi, i tak do pelnego przelania ale potem jak tylko rezerwa sie zaswieca to ta pompka nadupca ciagle ... ;] )

z tego co pamiętam to w syce po zalonczeniu stacyjki pompa wlanczala sie tylko na chwile (moze 5 sekund) tak jakby dolewala paliwa do gaznika po czym przestawala i dopiero po zalaczeniu silnika caly czas pompowala ....

mial ktos jakis czelencz z tym ?
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

w fazie II dopiero jak krecisz wali duza pompa
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

a tak przy okazju w GTT sa pompy wysoko cisnieniowe czy nisko ?
Maolat

-=wasq=- pisze:w fazie II dopiero jak krecisz wali duza pompa
czyli dopiero na zalonczonym silniku dziala pompa ?
kidzio

Post autor: kidzio »

prze włączonym silniku działą - jest za to odpowiedzialny taki specjalny przekaźnik z 6 stopkami
kidzio

Post autor: kidzio »

co do ciśnienia - to jest 3 bar'owa seryjne
kureckie30

Post autor: kureckie30 »

według manuala 2,5 bara i 60litrow wydajnosci
foggi

Post autor: foggi »

maolacie powinna dzialac dopiero jak krecisz
Awatar użytkownika
krulyk

Post autor: krulyk »

w gte jest tak że po przekręceniu zapłonu zaczyna pompować i przestaje za chwilę a mała pomka uruchamia sie jak się zapali rezerwa
dzik

Post autor: dzik »

tylko ze w gte pompa steruje komputer wtrysku

nawet sie w to nie zaglebialem jak powinno byc w gtt gdyz mam podpiete pod stacyjke, ale jesli modul nie ma wyjscia na przekaznik pompy to powinna chodzic non stop
Awatar użytkownika
krulyk

Post autor: krulyk »

dzik pisze:tylko ze w gte pompa steruje komputer wtrysku

nawet sie w to nie zaglebialem jak powinno byc w gtt gdyz mam podpiete pod stacyjke, ale jesli modul nie ma wyjscia na przekaznik pompy to powinna chodzic non stop

Tak masz racje bardziej mi chodziło o działanie rezerwy jest takie same
bauer

Post autor: bauer »

a gdzie ta mala pompka jest ?
Maolat

przy 2 baku
gufner

Post autor: gufner »

Tutaj sie podpytam mistrzowie :) Czy pompa z 1.7 jest taka sama jak w GTT? Chodzi mi o cisnienie, dzialanie, jej sterowanie itp? W 1.7 chyba steruje komp, wiec jak wloze GTT w nowa bude bede musial zmienic tez pompe?
lodoo
Post autor: lodoo »

nie jest....
pod wtrysk ma 3 i pol bara chyba.. (albo 3 nie pamietam) a z GTT jako ze gaznik ma mniajsze cisnienie.... 2 bary chyba o ile mnie pamiec nie zawodzi.... ;-)
ODPOWIEDZ