Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Renault 1.7 + gaz przerywa:(
Moderator: Moderatorzy
-
Renault 1.7 + gaz przerywa:(
Witam. Mam taki problem. Jak jadę moją renią i wciskam pedał gazu powoli to jest wszystko OK. Gdy wcisnę pedał raptownie do końca samochód zaczyna przerywać przez jakieś 5 sek od 4 tys obrotów już nie przerywa. Tak jest na każdym biegu:( jeżdżę na gazie. Pomóżcie.
Wnioskując z wcześniejszych postów masz gaźnik, zatem czy na benzynie jest OK?
Zasada jest taka, że auto musi być prawidło wyregulowane pracując na benzynie, dopiero wtedy jedziesz do gazownika aby dokonał stosownej regulacji.
Rozumiem też, że takie "oczywiste oczywistości" jak rozdzielacz, przewody WN, i świece już wyeliminowałeś ?
A może po prostu parownik jest za mały i nie wyrabia?
Zasada jest taka, że auto musi być prawidło wyregulowane pracując na benzynie, dopiero wtedy jedziesz do gazownika aby dokonał stosownej regulacji.
Rozumiem też, że takie "oczywiste oczywistości" jak rozdzielacz, przewody WN, i świece już wyeliminowałeś ?
A może po prostu parownik jest za mały i nie wyrabia?
-
Sprawa wygląda tak. gaźnik jest po regeneracji tylko że padła mi pompa paliwa(chyba). Na benzynie nie mogę zapalić palę ją na gazie i wszystko jest ok. Gdy przełączę na benzynę przerywa bardzo dopiero od 5 tys/obr nie przerywa. Na luzie na gazie chodzi idealnie. gazownik ustawiał gaz itp. dopiero jutro się wszystkim zajmę więc chciałem zapytać od czego mam zacząć. Dodam że bez ssania wcale nie chodzi na benzynie.
-
-
-
-
Co do przerywania to masz za bogata mieszanke
Gaźnik to nie wtrysk depniesz mocniej to zalejesz jak masz za bogata mieszanke albo moze byc tez za uboga:) nie chce palic na benzynie pompka na bank:) a i pewnie jak przejdziesz na benzyne to gasnie mialem to samo u mnie byla nieszczelnosc sprawdz czy masz dobrze dokrecony gaznik( byc moze masz tez wygieta podstawe od gaznika i lapie lewe powietrze

w celu sprawdzenia parownika musisz zakręcić gaz na butli wypalić to co zostało w przewodach i wtedy odkręcasz parownik . Po rozkręceniu zobaczysz membranę co odpowiada za dozowanie gazu to ta komora gdzie jest wyjście lotnej fazy LPG jak będzie wyciągnięta to jest do wymiany no chyba że ci gumowe zaworki nie trzymają w parowniku. Tak czy inaczej kup zestaw naprawczy do twojego parownika i jak rozkręcisz to będziesz już wiedzieć jak złożyć na nowych częściach. Po regeneracji będziesz musiał wyregulować instalację na nowo.
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
-