Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

wzbudzenie alternatora

Jednostki wolnossące i doładowane, serducha renatek :-)

Moderator: Moderatorzy

lodoo
Post autor: lodoo »

ty coś piłeś?? :mrgreen: poskładałeś mega auto, a z takiej dupereli nie możesz skumać?? czy tylko się nabijasz?? :mrgreen:
nie potrzebna stacyjka w sumie, nie potrzebna żadna inna część z R5... podepnij alternator GDZIEKOLWIEK DO INSTALACJI, GDZIE MASZ ŻÓŁTY PRZEWÓD, może być pod radio, może być pod zapalniczkę, może być pod bezpieczniki... STAŁY PLUS OBECNY BEZ PRZERWY GDY WŁĄCZONY JEST ZAPŁON, ZNIKAJĄCY PO WYŁĄCZENIU ZAPŁONU.
Jak tego nie skumasz to przesiądź się na rower... tylko bez dynama i bez lampek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Konrad K_2

Post autor: Konrad K_2 »

spokojnie:-) powaznie jestem elektrycznym imbecylem , nie kryje sie z tym.

Mysle ze po tym ostrym tlumaczeniu wiem ze mam zjebaszony alternator bo podpięty jest dobrze
lodoo

ale w alternatorze są 2 końcówki :-D jedna od wzbudzenia, druga to wyjście na kontrolkę ;-)
Konrad K_2

Post autor: Konrad K_2 »

tak mam , bałem sie ze np nie mozna wzbudzic alternatora który sie nie obraca
lodoo

e tam :-D toż to zwykła maszyna synchroniczna w zakresie pracy prądnicowej... :mrgreen:
ODPOWIEDZ