Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

MIEJSCE WYŁADOWAŃ EMOCJONALNYCH

O wszystkim i o niczym...

Moderator: Moderatorzy

Sweeper

Post autor: Sweeper »

Lodoo pisze:zmień ram i nie marudź tu... :-P
dzięki za dobre rady - naprawdę od razu mi lepiej się na sercu zrobiło
dobrze, że Biedronka jest blisko... :lol:
vino1986

Post autor: vino1986 »

ja tez pamietam ze bylo cos takiego... chyba czasy celeronow 400 i kart graficznych vodo czy tam 3dfx... cos takiego bylo ze sie karta grafiki z prockiem gryzla...
rocker

Post autor: rocker »

Polecam odkurzenie (dokładne) zasilacza. W środku oczywiście :)
Przerabiałem to kilka razy :-(
unikorn

Post autor: unikorn »

Lodoo co to jest HCL? Wiesz?
Sweeper

takie komputery po domowych składaczach trafiają do mnie do serwisu:
Obrazek
Obrazek
no i jak tu się nie wkurwić?
lodoo
Post autor: lodoo »

nieźle... trzeba być kretynem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mazzy

Post autor: Mazzy »

Sweeper O [cenzura] to jest morderstwo !!!
Sweeper

to nie morderstwo - to domowi składacze
pracujesz w Veracompie to wiesz jak to wygląda...
jeszcze za czasów dysków na IDE domowi informatycy łączyli CD-ROMy i dyski jedną taśmą
nie zwracali uwagi do którego kontrolera co podpinają (teraz tak jest z s-atą)
obudowy są źle dobierane (ostatnio miałem komputer w którym wentylator procesora był zasłonięty przez zasilacz) itd. itp.
nie jedną historię można by napisać o domowo-osiedlowych składaczach komputerów :)
Mazzy

Post autor: Mazzy »

Niop dokładnie wiem sam i przyznaje racje. U nas na serwisie jak przyjmujemy RMA to mamy ubaw z opisami usterek sprzetu, normalnie boki można zrywać :)
vino1986

ciekawe co ten baran chcial tym osiagnac montujac ta blaszke pod ta grafika :?: jakis idiota na bank...
Awatar użytkownika
-=wasq=-

Post autor: -=wasq=- »

chiales chyba napisac nie demontujac :P
vino1986

jak zwal tak zwal :-P napewno to cos moglo by sie nadawac na temat wiejski tunning "kompa" :lol:
Sweeper

a to już Wam pokazywałem?

<embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf" width="600" height="400" flashvars="host=picasaweb.google.com&hl=pl&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=http%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2Frenault5.pl%2Falbumid%2F5318962580526051521%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dpl" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed>

jeden z lepszych modeli Acera - niestety użyszkodnik miał inne plany wobec sprzętu
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Kiedys vce prezes tez nadtopil laptopa :) - przy kominku go polozyl. A wtedy lapy kosztowaly majatek.

Ech... Jak jeszcze do klientow jezdzilem dzwoni gosciu i mowi ze jak dolozyl pamiec to mu komputer przestal dzialac.
Przyjechalem i co widze? - Udalo mu sie do slotu DDR wcisnac starszy SDRAM i jeszcze mi tlumaczy ze ciezko wchodzilo ..... rece opadaja
Oczywiscie tak skutecznie zwarcie sie zrobilo, ze wlasciwie to caly sprzet poszedl na szmelc

Albo inny
Dzwoni kobitka ze nagrywarka raz dziala raz nie a sprzet na gwarancji. I co sie pokazalo - udalo im sie wlozyc plytke do nagrania razem z tym gabkowym krazkiem dociskajacym i to na odwrot w dodatku, ochywiscie krazek wpadl do nagrywary i raz przyslanial laser a jak sie przesunal to nie przyslanial :)

Ooo albo jeszcze jeden fajny jak w helpdesk w duzej firmie pracowalem. Dzwoni prawnik z tytulem doktora ale w sumie molody ok 35l, ze mu stacja dyskietek nie dziala, a firmie mielismy takie CD reklamowki o mniejszym formacie i co - wlozyl oczywiscie do stacji dyskietek ....

A ten dowcip o wysuwanej podstawce na kawe to tez znikad sie nie wzial - kolega pracujacy w TPSA mial taki ubaw jak CD zaczely wchodzic :)

Aaa i jeszcze jedno dobre. Facet mial kota ktory lubil siedziec na komputerze bo odudowa desktop, w koncu po kilku latach tyle siersci i kurzu sie nazbieralo ze zrobilo sie jakies zwarcie i kompik po prostu wybuchl, ze az gorna blacha obudowy sie pokrzywila :)
jjmag

Post autor: jjmag »

Aaa i jeszcze jedno dobre. Facet mial kota ktory lubil siedziec na komputerze bo odudowa desktop, w koncu po kilku latach tyle siersci i kurzu sie nazbieralo ze zrobilo sie jakies zwarcie i kompik po prostu wybuchl, ze az gorna blacha obudowy sie pokrzywila :)
szkoda że kotek w tym czasie na nim nie siedział :mrgreen:
ODPOWIEDZ